Özekllikle sosyal medya ile birlikte günümüzde neredeyse var olmanın vazgeçilmez unsuru olmaya başlayan medya tarihini hiç merak ettiniz mi? Mesela ilk haberler nasıl ortaya çıktı, habere olan bu denli güçlü ve giderek artan talebin gerçek nedeni ne?

Medya takibine ilgi ne zaman başladı. Kişi, kurum veya kuruluşlar bilgi bombardımanın içinde kendileriyle ilgili haberleri nasıl takip ediyor?

Siz de benim gibi bu konulara meraklıysanız ama derli toplu bir kaynak bulamıyorsanız Medya Takip Merkezi Genel Müdürü ve medyaloji.net yazarı Halef Vayıs'ın bu yazısı aradığınız pek çok yanıtı barındırıyor.

(1) (0)
togayyilmaz 16.01.2019 13:14

Yazar aslında medya takibinin geçmişini: "Basında sıkça yer alan şahıslar ise (dönemin yeşilçam oyuncuları, ses sanatçıları vs.), narsist duygularla veya hatıra olsun diye kendileriyle ilgili gazete kupürlerini kesip saklıyorlardı." şeklinde çok güzel özetlemiş.

(1) (0)
limonlimon 16.01.2019 14:02

Markalar, son yıllarda medya takibiyle birlikte kendileri adına çalışan PR şirketlerinin de performansını ölçme değerlendirme imkanı yakalamış oldular aslında.

Eskiden yani medya takibinin olmadığı yıllarda firmalar kendileri adına çalışan PR ajanslarının gerçekten bir farkındalık yaratıp yaratmadığını bilmiyordu ve bunu öğrenebilecekleri hiçbir şey de yoktu neredeyse.

Ama Medya Takip şirketleri sayesinde firmalar çıkan basın bültenlerinin medyaya ne kadar yansıdığını çok açık ve net bir şekilde görüyor.

(0) (0)
pelikan71 16.01.2019 14:17

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol