Türkiye'de 90'lı yıllarda gazete satışında zorlanan ve okur kaybetmeye başlayan pek çok gazete çözümü kuponla tabak, çanak ve ansiklopedi vermekte bulmuştu. Çok ne hatırlıyorum ne günlerdi ama :)

Gazeteler çok daha fazla satabilmek ve kupon biriktirtmek için televizyonlara dakika başı uzun uzadıya reklam veriyorlardı. Zaten o yıllarda kupon biriktirmeyeni de döverlerdi o denli yani.

Neyse efendim sadede gelelim. Milliyet Gazetesi de o günlerde bir Medydan Laorus ansiklopedi kampanyası başlatmıştı. Gece gündüz ekrandan ballandıra ballandıra vereceği cilt cilt ansiklopedileri anlatıyordu.

En güçlü satış argümanları ise verecekleri ansiklopedi serisinin tam tamına 13 Milyon TL değerinde olduğu ve bunu da sudan ucuz bir kupon parasıyla verecekleri iddiasıydı.

Hepimiz tam kanmıştık ki, birkaç gün sonra pat diye Gün Gazetesi'nin bir reklamı yayınlandı. Gün Gazetesi'ne ait reklamda Milliyet Gazetesi reklamlarının palavradan ibaret olduğu ve 13 Milyon TL değerinde diye sunulan ansiklopedi setinin ise sadece 342 bin TL olduğu ve ciltlerin de iddia edildiği gibi orijinal olmadığı belirtiliyordu.

"Gün uyarıyor, bu tuzağa düşmeyin" sloganıyla yayınlanan reklamdan sonra karışan kafamızla tam işimize gücümüze bakacakken bu kez de hoopp diye Milliyet'ten Gün Gazetesi'nin iddialarıyla ilgili açıklama içeren bir tv reklamı gelmişti.

Milliyet'in "zorunlu açıklama" reklamında kısaca Gün Gazetesi'nin iddialarının doğruyu yansıtmadığı belirtilip Meydan Larus yayıncısının, ilgili setleri 13 Milyon TL'ye sattığı belgeleriyle ekranda gösterilmişti.

Şimdi aşağıdaki reklamı izleyince "çirkef" de olsa ne güzel günlermiş herkes samimi bir şekilde ağzına geleni söylüyormuş dedim kendi kendime:

İşte o video:

(0) (0)
bashQan 14.01.2019 16:54

Eski Türkiye'nin televizyon kanalları resmen lağım çukuru gibiydi. Evet çok renkliydi şimdiki gibi renksiz değildi ya da başka bir ifadeyle tek renk değildi ama baştan sona da sömürücü ve buram buram cinsellik kokuyordu.

(0) (0)
say me 15.01.2019 12:28

şimdi 40'lı yaşlarını yaşayanların çok net hatırladığı televizyon mevzusudur.
(0) (0)
sermestan 24.10.2022 09:02

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol