İslam'a hiçbir faydası olmayan ama Müslüman geçinen Mısır'ın resmi ve en büyük fetva organı Dâru'l-İftâ (Yüksek Fetva Konseyi) tarafından verilen fetvadır.

Türkiye'nin "Diriliş Ertuğrul", "Kurtlar Vadisi" gibi dizilerle Orta Doğu coğrafyasında kendine nüfuz oluşturma peşinde olduğu, bu nedenle Türk dizilerini izlemenin caiz olmadığını söylemişler.

Tayfun Atak konuyu şurada çok güzel özetlemiş:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu dizileri kullanarak bir zamanlar Osmanlı toprağında olan Arap ülkelerini yeniden kontrol almak istiyormuş.

Tabii bu fetva ne kadar iş görür, o meçhul. Neyi yasaklarsan, kötülersen ona merak artar. E Türk dizilerini en çok izleyenler de Araplar desek yanlış olmaz. Hatta bazı oyuncular o bölgeye gittiklerinde izdiham oluyor. Can Yaman'ınki gibi yapay da değil hem. Bildiğiniz hayranlar bizimkilere.

(0) (0)
thing_echo 10.02.2020 10:30

Bilmiyorum böyle bir şey gerçek mi ama eğer gerçekse de destekliyorum. Amerikalılar bize yapıyor da biz neden yapmayalım? Kendi kültürlerini, kendi yaşam tarzlarını (yeme içme, giyim kuşam, müzik, eşya, ilişkiler...) dizilerle filmlerle bize empoze ettiler. Biraz da biz yapalım.

(0) (0)
Libido 10.02.2020 10:41

Keşke emperyalistlerle iş birliği yapılmaması için, İsrail'e karşı Filistin'e destek çıkılması için fetva verselerdi

(0) (0)
imekara 10.02.2020 13:10

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol