Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncuları Halit Ergenç, Meryem Sarah Uzerli ve Okan Yalabık’ın görsellerini izin almadan reklam kampanyasında kullanan Doğan TV Dijital Platform İşletmeciliği A.Ş. (Demirören) ve Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin; üç oyuncu ve dizinin yapımcısına bir buçuk milyon TL maddi tazminat ve 15 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum olduğu olaydır.

Mahkeme,  Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncuları Halit Ergenç'in canlandırdığı Muhteşem Süleyman, Meryem Sarah Uzerli'nin canlandırdığı Hürrem Sultan  ve Okan Yalabık'ın canlandırdığı Pargalı İbrahim tiplemesini Doğan TV (Demirören) ve Teknosa firmasının reklam kampanyasında oyuncuların tiplemelerini karakterize eder şekilde afiş görünümündeki görselde izinsiz kullandığının anlaşıldığını belirterek her bir oyuncu için 300'er bin TL maddi tazminat, 5'er bin TL manevi tazminata hükmetmiş.

Mahkeme aynı gerekçeyle davacıların dizinin yapımcısı TİMS Prodüksiyon firmasına da 600 bin TL tazminat ödemesine karar vermiş.

Mahkeme toplam bir milyon 515 TL tazminatı iki davalı şirketin ortak olarak 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren faiziyle ödemelerine karar vermiş.

(0) (0)
razacc 23.10.2020 10:46

oyuncular da yapımcılar da bu tazminat işlerini fazlasıyla abartmaya başlamamış mı sizce nedir arkadaş her şeyden kazanacam derdi anlamış değilim
(0) (0)
moonwalker 23.10.2020 17:56

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol