Futbol maçlarını yayınlayan yayıncı kuruluşların pabucunu dama atacak gelişmedir.

Dünyanın seyir zevki en yüksek ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig'deki maçların yayınında yeni bir döneme geçilmesi planlanıyor. Buna göre adamlar ‘PremFlix’ isimli Netflix benzeri bir platform kurarak maçları burada yayınlamayı düşünüyor. Yayıncı kuruluşun aradan çıkarılmasıyla birlikte kulüpler de bu platformdaki izlenme oranlarına göre gelir elde edecek. 

Bunun diğer sistemden farkı ne? diye soracak olanlar için şöyle anlatayım:

İzleyiciler daha uygun fiyatlara maçları takip edebilecek. Fiyat düşünce, birçok kesimin bütçesine hitap edecek ve maçlar daha fazla insana erişecek. E bu da kulüplerin bilinirliğini, popülerliğini artıracak.

Şu anda İngiltere Premier Lig BT Sport, Sky ve Amazon Prime aboneleri izleyebiliyor İngiltere'de. Üçünün toplam yıllık ücreti 912 sterlin ediyor. Yani yaklaşık 7 bin 300 lira.

Pilot uygulama 2023 yılında birkaç ülkeyle beraber başlanacakmış. Bakalım, izleyicileri sevindireceğini düşündüğüm bu yeni sistem futbol kulüplerini de memnun edecek mi?

(0) (0)
Postman 12.02.2020 15:35

valla bu sistem gelirse güzel olmaz. çok çok güzel olur. bizler de netfilix gibi 15-20 TL'ye doya doya futbol izlemiş oluruz. aradan birçok kurum da çekileceği için takımlar da daha çok kazanacak.

(0) (0)
melissa 12.02.2020 16:32

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol