Az önce açılan Tivitrend başlığında (Bkz.) dikkatimi çeken durumdur. O kadar dizi, ana haber ve programın geride bırakarak birinci olmuş Orman Çocuğu adlı çocuk filmi. Pek rastlananan bir durum değil.

Filmin fragmanını izlemek isteyenler için ise o da burada

Bu durumun sebeplerini düşündüm de, aklıma birkaç sebep geldi. Bunlardan ilki, halkın gündemden bıkmış olabileceği. Bakıyoruz haberlere vahşet, hırsızlık, asla çözüme kavuşmayan siyasi olaylar, halkın ekonomik açıdan dar boğazda olduğu gerçeği vs vs vs... Saymakla bitmez. İnsanlar artık bunalmış durumda. Haber izleyince içimiz kapkaranlık oluyor. İnsanlar da zihinlerini boşaltmak için artık çocuk filmlerine kaçışta çareyi bulmuşlar.

Bir diğer sebep de ebeveynlerin televizyon izlemeyi bırakması olabilir. Neden derseniz, sosyal medyanın etkisinin olduğunu düşünüyorum. Artık sosyal paylaşım platformları Twitter, Instagram ve Facebook gibi mecralar televizyonlardan daha popüler olmuş durumda. İnsanlar zihinlerini burada boşaltıyor. Çocuklara da televizyon izlemek kalıyor. Çocuklarına telefonu vermemek için çırpınan anne babalar şimdi telefonun esiri mi oldu? Şöyle bir durum da var, artık haberlere de telefonlardan ulaşabiliyoruz. Elimizin altındaki aletler sayesinde tüm dünya avuçlarımızın içinde kalmış durumda. Adam neden gidip de 1 saat haber izlesin ki? Ya da kimin kimi boynuzladığı, boğazlayıp öldürdüğünün tartışıldığı bir programı izlesin.

Dizilerin bu hafta yayınlanmamış olması da bir etken tabi ki. Ama diziler de bakıldığında bir haber programı ya da kadın programı kadar bayık değil. Hiç değilse izleyen kişi gerilmeden izleyebiliyor. Dünyayı bilemiyorum ama Türkiye'de artık insanlar bir kaçış yolu arıyor gibi görünüyor. Bence televizyon kanallarının bu konuyu iyi değerlendirip daha keyifli işler kovalaması gerek. Neden televizyonlarda Geniş Aile gibi, Leyla ile Mecnun gibi diziler yok? İnsanlar izlesin ve neşelensin. Bize artık bunlar lazım.

(0) (0)
halimsel 03.01.2020 12:07

yazılanlar doğru olabilir ama bu film gerçekten iyi bir film. çocuklara hitap ediyor gibi dursa da yetişkiler de çok rahat izleyebilir. Belki de filmi ebeveynler de izledi diye listede birinci oldu?

(0) (0)
erkansmyrna 03.01.2020 12:26

Farklı bir bakış açısı olmuş. Özellikle büyük şehirlerdeki insanlar bıkmış durumda her şeyden. Bunu yüzlerinden bile görebiliyoruz. Analar babalaar da çocukları kendilerini rahat bıraksın da naparlarsa yapsınlar modunda zaten...

(0) (0)
dabbecan 03.01.2020 12:27

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol