Reklamların en büyük özelliği akılda kalmasıdır sanırım. Uzuuuun yıllar bile geçse üzerinden, bir anda akla gelen ve ağza gün boyu dolanan reklamları hangimiz unutabiliriz ki? Hele ki televizyonun bugün olduğu gibi çok fazla kanal sayısına sahip olmadığı zamanlarda bu işler daha da ilgi çekici hale gelirdi. İzlenilen reklam kolay kolay unutulmazdı. Günümüze göre daha da akılda kalıcı reklamlar çıkardı. Oyunculuklar, ürünler veya görüntü kalitesi bugüne nazaran belki daha geride kalmış görünebilir ama duygu yoğunluğu her zaman daha fazlaydı. Bu durum belki de eskileri hatırlarken duyulan özlemden dolayı olabilir ama aksini iddia eden de pek bulunmaz.

Günümüzde yapılan reklamlardan hangisi 20 yıl sonra aklımıza gelecek? Bence çok azı bunu başarabilir. Çünkü her gün yeni bir reklam servis ediliyor önümüze. Bu kadar çok reklamın olması ve işlerin kalitesinin de düşük olması geçmişi daha da önemli kılıyor. Nostaljinin bu kadar sevilmesi belki de o zamanlardaki sıkıntıları unutup hep iyileri hatırlamamızdan kaynaklanıyor olabilir ama iyi ki de geçmişi böyle güzel hatırlıyoruz diyebilirim.

Aklımıza kazınan bu reklamları izleyince insana neşe verdiğini çok net anlayabiliyoruz. Bazıları o kadar saçma olmalarına rağmen izlerken o saçmalığı olağan karşılıyoruz. Bunun nedeni nedir cidden bilemiyorum. Hipnoz oluyoruz resmen.

Ve aynı zamanda reklamların da tıpkı filmler veya kitaplar gibi geçmişe dair fikir verdiğini fark edebiliyoruz.

Hadi bu aklımıza kazınan reklamlara birlikte bakalım ve geçmişi hatırlayıp biraz eskilere gidelim.

(0) (0)
ottodix 10.06.2019 12:12

Gerçekten okuyunca ve izleyince o zamanların farklı olduğunu görebiliyoruz. Çoğu reklam ezberimdedir hala...

(0) (0)
profecco 10.06.2019 12:28

Reklamların çoğu çok saçma. Ve oyunculuklar falan aşırı abartılı ama dönemin ruhunu güzel yansıtıyolar

(0) (0)
rdagli 10.06.2019 12:55

Çocukluğuma gittim valla. Güzel zamanlardı. Şimdi kimin umrunda reklamlar

(0) (0)
srtsnl 10.06.2019 14:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol