Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) hedefine yine muhalif kanalları aldığı kararlardan biridir. Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber'in 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerindeki yayınlarının halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği gerekçesiyle 3 kez program durdurma cezası verilmiş.

‘CHP’li belediyelerin yardımlarının engellenmesine’, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyasallaşmasına’ ve ‘tüm devletlerin yoksullaştığına’ yönelik tespitler ‘ihlal’ olarak değerlendirilmiş kurul tarafından.

Ve FOX TV’ye üst limitten idari yaptırım (yayın reklam gelirlerinin yüzde 3’ünün ceza bedeli olarak alınmasına) ve 3 kez program durdurma cezasına hükmedilmiş.

Peki ana haber bugün yayınlanacak mı? Bu merak edilmeye başlandı. Onun cevabını da CHP'nin RTÜK Üyesi İlhan Taşçı şu sözlerle verdi:

"Program durdurma bugün uygulanmayacak. Karar metninin yazımı tamamlanacak ve yayıncı kuruluşa iletilecek, süreç bundan sonra başlayacak. Bunun da belirli bir takvimi yok."

Ayrıca FOX TV’nin ‘İlker Karagöz İle Çalar Saat‘ programındaki ‘Ekmek kuyruğunda kavga‘ haberi nedeniyle yine üst limitten idari para cezası uygulandı.

Hükümet kendisini eleştiren Fox TV'ye kafayı fena halde takmış durumda. Bir yandan davalar, bir yandan cezalar...

Fox'tan başka muhalif yayınlarıyla bilinen haber kanalları Halk TV ve Tele 1 de ceza yemiş. Fox TV hadi para cezasını halleder ama bu kanallar zaten zor ayakta duruyor. Böyle cezalarla yok etmeye çalışıyorlar resmen. Çok sesliliğin yaşaması gerekir, görüşlerini beğenmesek de.

(0) (0)
tzacol 16.04.2020 10:28

fox'a böyle yaparak daha da destek oluyorlar aslında millet görüyor herşeyi sonucta  işiniz gücünüz cesa kesmek 

(1) (0)
söke 16.04.2020 11:14

Bir gün de Demirören, Albayrak, Turkuvaz Medya kanallarına ceza verildiğini duysak ya! Sürekli muhalif kanallar. Ne bu böyle ya, dokunan yanıyor

(1) (0)
kivanctanyildizi 16.04.2020 12:07

Yalan haberlerle insanları kandıranlara az bile bu ceza. Sürekli iktidarı kötüleyip duruyorlar. O kadar yardım yapılıyor millete, maske kolonya dağıtılıyor, aha şimdi yerli ve milli el dezenfektanımız borel de satışa çıktı. Daha ne yapsın bu devlet

(0) (1)
PriveT 16.04.2020 12:10

Kucuk kanallara dokunmayacak diye onlarin yalan iftira karalama asağilama yapma haklari oldugu anlami tasimiyor. Haber yap isini yap yorum yapma. Millet neyin ne oldugunu biliyor. Bu yayinlarin muhalif olmasiyla alakasi yok sadece kin ve dusmanliga yoneltiyo. 

(0) (1)
Yavsakfox 16.04.2020 14:35

Habercilik yaşı 30'dan büyük olan çok iyi bilir ki böyle yapılır. Eskiden kanallar neler neler söyler, hangi skandalları ortaya çıkarırdı çok iyi hatırlıyorum. Bugün Fox Haber'den başka kanalın yaptığı şey haber değil orta yolu bulma çabası, gerçeklerden kaçma çabası veya yalakalıktır. Haberci dediğin halkın sorunlarını gündeme getirir, politikacıların sözünde durup durmadığını halk adına denetler ki ülke gelişsin. Biz son yıllardaki korku düzeninden dolayı haberi, haberciliği unuttuk neredeyse. Eleştirenler de sırf bu yüzden eleştiriyordur Fox Haber'i ya da yanlış bulanlar eski habercileri görmemiş 30 yaş altı gençlerdir.

(0) (0)
arden83 16.04.2020 22:56

Ahaber vb. Kanallar hergun muhalefete hakaret ediyor halki onlara karşı kin ve nefrete sürüklüyor.onlara bişey yok. Adalet yoksa bı ulkede yıkılır gider. Yazık ...

(0) (0)
Osbek 19.04.2020 14:48

YALANSIZ hayat olmaz. Arada bir yalan söylenir. Ceza keserek ayıp etmişler!. 😥😪.   Belki talep var! İhtiyaçtan söyledi!. 

(0) (0)
18 Mart 19.04.2020 15:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol