Korona virüs yayınlarında yasaları ihlal eden Tele1, Halk TV ve Habertürk'e ceza uygulanmasıdır.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu "Medya Mahallesi" programında kullanılan "Corona Virüs salgınının sorumlusunun 3. havalimanı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu" ve "salgından etkilenenlerin AK Parti seçmeni olduğu" iddiaları, Üst Kurul tarafından "ayrımcılık" ile "gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal" olarak değerlendirilmiş İlgili yayın nedeniyle Halk TV'ye üst limitten idari yaptırım kararı alınmış.

Üst Kurul toplantısında, ayrıca Halk TV'de yayınlanan "Günaydın Türkiye" adlı programda da Corona Virüsle ilgili hiçbir resmi kaynak tarafından doğrulanmayan birtakım ifadelerin izleyiciler üzerinde korku ve panik havası oluşturduğu kanaatine varıldığı aktarılmıştır.

RTÜK, TELE 1'de yayınlanan "Kulis" ve Habertürk'teki "Para Gündem" programlarında, salgın hastalığa ilişkin, "hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması" nedeniyle de her iki yayın kuruluşuna idari yaptırım uygulanmış.

Toplantıda televizyonlardan verilen uzaktan eğitim derslerinde başörtülü öğretmeni eleştiren Can Ataklı'nın yayınlarından dolayı da programın yayımlandığı (bkz.) kanala ceza kesilmiştir.

En çok TELE 1'e kesilen ceza iyi olmuş. Adamın hadsiz hareketleri karşılıksız kalmamış  bu güzel.

 

(0) (0)
orumcekherif 26.03.2020 10:38

rtükk atv ye de ceza verneli pazar günü olan dizi için 

(0) (0)
benan 26.03.2020 11:15

can pisliği hak etti bunu öyle birini kanal çıkarıyorsa kanal da hak etmiştir

(1) (0)
ayhan 26.03.2020 11:16

a haber hergün bı tarafından haber uydurup yapıyor sorun yok karsıt bişi yapılınca hemen ceza :)


(0) (1)
murat 27.03.2020 14:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol