
Özellikle 80li ve 90lı yıllarda çocukluğu geçen ben ve benim gibilerin hala büyük bir özlenmle yapmak istediği ve çoluk çocuğu okula göndermeden önce çaktırmadan tv'den çizgi film kanalı açarak gidermeye çalıştığı gizli özlemdir.
90ların ilk yarısında TRT'de hafta sonları ve sonrasında da Star TV'de hafta içi sabahları yayınlanan Voltran diye bir çizgi film vardı. (bkz:link) Anne okula yollamadan önce mütevazi bir kahvaltı hazırlardı. Zeytin peynir yumurta falan. Kahvaltı yaparken beri yandan gözüm tüplü tv'de oynayan Voltran'dan ayrılmazdı.
Ne günlerdi allahım yoksulluk vardı belki ama o günlerin tadını şuan hiçbir şeyde bulamıyorum.
"hey gidi günler" eşliğinde çok yakın tarihinin nostaljisini yapıp bir de seksenli, doksanlı isimler koyman; kabak tatlısı için alınan kabağın çekirdeğini sobanın üstünde kurutup çekirdek niyetine yemenin naifliğini aldı götürdü.