Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın sosyla medya üzerinden koronavirüs tedavisine ilişkin yaptığı ilaç açıklamasına tepki göstermisidir.

Prof. Dr. Ovalı, ilk olarak sosyal medya hesabından "1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim" açıklamasını yapmış.

Ovalı, daha sonra yaptığı açıklamada ifadelerinin yanlış anlaşıldığını belirterek "Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir." diye konuşmuş.

Fakat bu konu ile ilgili Sağlık Bakanı, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenlemiş. Bakan Koca, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın ilaç açıklamasıyla ilgili olarak şunları ifade etmiş:

"Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Biz bu topraklara aidiyet içinde olan, insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Yayın, araştırma ve çalışmanın nasıl yapıldığı da çok iyi bilinir. Klinik araştırma için bu çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli, hem stratejik bir iştir, sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı umutlar tüketilerek ifade edilemez."

Kesinlikle sağlık bakanımızın söylediği doğru. Sürekli sosyal medya üzerinden kesin olmayan emin olmayan haberler geliyor. Ve herkes buna seviniyor umutlanıyor. Bu çok yalnış yaptığınız tedavi ve ya ilaçlar işe yaramayınca halk üzüntüye uğruyor. Bence bunun gizli yapılması kesinlikle önemli. Zaten bulunan çalışma olumlu sonuç verirse herkes bilecektir bu açıklanacaktır. Ama diğer türlü millet aa nede olsa ilaç bulundu gerek yok artık böyle önlemler diyip eski hayatına da dönmek isteyebilir. Bunlar önemli şeyler.

(0) (0)
sonelf 18.04.2020 10:47

boşuna sürekli hayallere kapılıyoruz

(0) (0)
demet 18.04.2020 10:48

kesin olunca denenilince eğer iyi ise o zman söylenmeli bence böyle boşuna umut vermeyin

(0) (0)
osman 18.04.2020 10:49

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol