Star TV'de dün akşam yayına başlayan, başrol oyuncuları Neslihan Atagül ve Engin Akyürek arasında geçen rahatsız edici sahnedir. Ülkede kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı şu günlerde, yine kadın üzerinden bekaret, gerdek ve tecavüz konularının işlenmesi izleyicinin tepkisine yol açtı.

(0) (0)
Morrison 17.12.2019 10:26

Dün akşam Star TV’de ilk bölümü yayınlanan, başrollerinde Neslihan Atagül ve Engin Akyürek’in yer aldığı Sefirin Kızı adlı dizi, izleyiciyi ekrana kilitledi. Fragmanları haftalar önce dönmeye başlayan dizinin ilk bölümü, sosyal medyada büyük tepki çekti.

(0) (0)
emrkls 17.12.2019 10:32

Dizide; babası sefir yani elçi olan Nare ile ona çocuk yaÅŸta aşık olan Sancar’ın hikayesi destansı bir anlatımla ekrana geliyor. Nare, Sancar ile evlendiÄŸi gece aniden ortadan kayboluyor. Tam 9 yıl sonra ise kızıyla birlikte Sancar’ın düğününde ortaya çıkıyor. 

(0) (0)
hkndmry 17.12.2019 10:32

Fakat dizide sık sık bekaret konusunun geçmesi ve olayların sürekli ‘gerdek gecesi’ etrafında dönmesi seyirciyi kızdırdı. 150 dakika ekranda olan dizide tam 12 kez gerdek gecesi kelimesi kullanıldı.

(0) (0)
Slytherinella 17.12.2019 10:33

Dizinin en çok eleştiri yorumu alan bölümü ise Nare ve Efe Sancar’ın ‘gerdek gecesi’ oldu. Sefirin kızı Nare’ye deli gibi aşık olan Sancar sonunda muradına erer ve Nare ile evlenir. İlk gecelerinde Nare’nin bakire olmadığını anlayan Sancar kriz çıkarır ve kırmızı kurdelayı göstererek bunu takmayı nasıl kabul ettin diyerek Nare’den hesap sorar.

(0) (0)
rekeygen 17.12.2019 10:33

lan nasıl uyduruk bir sahne allahım, lise tiyatro müsameresi sanki. ama burası türkiye kran başında bunlarla birlikte ağlayan bir sürü kadın ve ergen olmuştur. Sonuçta pazarına göre mal demiyorum ama ürün üretilip satılıyor işte !

(0) (0)
Åžeftali 17.12.2019 10:35

erkek egemen bir bakış açısı ve gerzekçe bir senaryo daha. bakire olmadığını anladığı geline "11 yaşında sevdim ben seni" diyor hıyarzan. lan denyo senarist 11 yaşında hissettiğin açlık dürtüsü veya idrar sıkışması olmasın o. allah belanızı versin evinde ailesiyle ekran başında olan minik kalpleri "11 yaşında aşık olunabileceği fikri ile" zehirliyorsunuz.

(0) (0)
qeltemo 17.12.2019 10:38

Murat Tolga Şen; diziyi "Sen Anlat Safir'in Kızı" başlığıyla harika bir şekilde özetlemiş:

Dizide Neslihan Atagül'ün oynadığı Nare diye bir kız var, daha çocukluktan Engin Akyürek'in canlandırdığı Sancar'la büyük aşk yaşamışlar ama birbirlerinin olduğu gece Sancar bir bakıyor kız bakire değil, deliriyor oğlan! Kız "bana tecavüz ettiler" dese de inandıramıyor yiğidini. Adam sırf bakire değil diye en büyük aşkını bir kalemde siliyor. Kız hamile haliyle intihar etmeye kalkıyor, ölmüyor, ölmediği gibi çocuğa da bir şey olmuyor. O atladığı yerden düşüp ölmemek nasıl mümkün seyirci de anlamıyor ama kurcalamayın işte sonuçta o başrol, ölemez! Neyse, yıllar sonra Nare, 8 yaşındaki kızıyla Sancar'ın düğününü basıyor, "aha da bu senin kızın" diyor. Sancar yine şoka giriyor, DNA testi yapılıyor, çocuk Sancar'ın çıkıyor. Nare kızını Sancar'a bırakıp gidiyor ve yine intihara kalkışıyor, elbette alışık olduğu yerden atlayarak. Sancar yetişiyor vs. derken bölüm sona eriyor.

Nare'nin atlamayacağını, atlasa da ölmeyeceğini biliyoruz ama yeni bölümü merakla bekleyelim diye yapmışlar, bozmak olmaz. Diziyi izlerken sürekli "bu dizi bana başka bir diziyi hatırlatıyor" diye düşünüyorum. Tecavüze uğrayan kadın, yıllar sonra çocuğuyla geri dönmesi, o çocuğa ve kadına sahip çıkan erkek, onlara kök söktüren anne vs. Buldum! Sen Anlat Karadeniz...

Kimdi o diziyi yazanlar; Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem... Sefirin Kızı'nı kimler yazıyor; Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem... Mesele anlaşıldı!

Tecavüz edeni üvey abi yap, erkek çocuğunu kız çocuğu yap, Karadeniz'i Ege yap. Oldu da bitti Maaşallah! (bkz:link)

(0) (0)
hovicoz 17.12.2019 12:19

ArkadaÅŸlar ayırt edilmesi gereken ÅŸey karşımızda 4-4lük eÄŸitimli, klas, janti bir baÅŸ karakter deÄŸil; eÄŸitimsiz, çiftçilikle geçimini saÄŸlayan ama hayatın bir ÅŸekilde maddi açıdan yüzüne güldüğü bir baÅŸ karakter var. Türkiye'de yaşıyoruz ondan "haaaa tamam hayatım, olabilir, her genç kızın başına gelir" demesini bekler misiniz. Zaten öyle olsaydı tam bir komedi olurdu. Åžaka mısınız eleÅŸtirdiÄŸiniz ÅŸey Türkiye'de gündelik hayatın bir parçası zaten. Gerçekte tamam da; dizide karşınıza çıkınca mı tu kaka. 
(0) (0)
fonkun 25.12.2019 16:32

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol