Star Tv'de popiler olan iki dizinin'de "Deniz Üstü Köpürür" şarkısına ilgisidir.

Zirvede olan ve oldukça adından sıkça söz ettiren Sefirin Kızı'nda çalan şarkı. Daha sonra Babil'de çalmaya başladı. Dillere dolanan şarkı oldukça sevilmiş olacak ki neredeyse her yerde duymaya başladık.

İşte Sefirin Kızındaki sahne;

Ve Babil'deki sahne;

Şarkının hikayesine bakacak olursanız, aşığın şarkısı tam Sefirin Kızı'na uyuyor. Hem zaten dizi Ege'de geçiyor. Türkü de aynı yöreden ve aşkı anlatıyor. Babil dizisiyle uzaktan yakından alakası yok. Bu şarkıyı neden orada çalmışlar gerçekten anlam veremedim. Başka şarkı mı kalmadı diye sormadan edemedim. Çocuğa söyletmişsiniz bir de, piskolojimizi bozdunuz. Teknik ekip Sefirin Kızı'nın takipçisi galiba, biraz özentilik sezdim bu işten.

(0) (0)
gerappa 03.03.2020 10:27

babil'de adam KHK'lı ve tedavi için bir şekilde oğlunu yurt dışına çıkarması gerekiyor. "deniz üstü köpürür, kayığa da binsen götürür" sanırım biraz da botlarla kayıklarla kaçak yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken ölen KHK ailelerinin çocuklarına atıfta bulunmak için bu şarkı seçilmiş.

(0) (0)
asude şarkı 03.03.2020 10:52

önceki bölümlerde, Babil dizisindeki İrfan karakterinin babasıyla ilgili anlattığı bir anısından yola çıkarak bu şarkıya yer veriliyor. Çok da ilgisiz değil yani.

Hatta küçük Deniz'in ismi de İrfan ve babasının hikayelerinden geliyor. 

(0) (0)
biryorum 03.03.2020 11:50

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol