Nefret ve ayrımcılık içeren söylemler gerekçesiyle sosyal medyaya reklam vermeyi durduran şirketler arasına Starbucks da katılmasıdır.

Coca-Cola, Unilever ve P&G’nin ardından bir başka dünya devi Starbucks da sosyal medya reklamlarını bir süreliğine durdurma kararı almış. ABD merkezli uluslararası kahve zinciri Starbucks, dün yaptığı açıklamada, tüm sosyal medya platformları için reklam vermeyi durdurduklarını, nefret suçlarının yayılmasına son vermek için medya partnerleri ve sivil hak örgütleriyle birlikte çalışacaklarını duyurmuş.

Starbucks, reklamları ne kadar süre için durdurduğunu açıklamamış. Öte yandan, CNBC’ye konuşan bir şirket yetkilisi, kararın Google’a ait YouTube’u kapsamadığını belirtmiş.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, nefret söylemine karşı daha fazla şey yapılması, iş dünyası ile politika yapıcıların gerçek değişim için bir araya gelmesi gerektiğine işaret edilmiş.

Gıda sektöründe Algida, Lipton, Knorr, Calve, Hellmann’s; temizlik alanında Omo, Domestos, Yumoş, Cif ve kişisel bakım ürünlerinde ise Dove, Clear, Elidor, Rexona, Axe, Signal, Toni&Guy gibi markaları çatısında bulunduran Unilever, önceki gün sosyal medya reklamlarını durduğunu açıklamış.

Tanınmış bilinmiş markalar zaten belli kesim alıcısı var bir süre reklam vermese de zarara uğramaz.

(0) (0)
MarcoMehmet 29.06.2020 12:30

reklam olmazsa batarlar ilgi düşer

(0) (0)
Ragnar47 29.06.2020 12:33

zaten reklama gerek yok ki bilen biliyor 

(0) (0)
dza 29.06.2020 12:33

reklam parasından kar eder hiç değilse 

(0) (0)
perde 29.06.2020 12:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol