Küresel ısınma sonrası iklim değişikliği ile birlikte dünya genelinde başgösteren salgın hastalıklar ve doğal afetler sonrası gözler yeniden felaket filmlerine çevrilmişken ben de ülkemizde bile görülmye başlanan salgın hastalıklar, hortum, fırtına ve sel olaylarından sonra doğayı daha iyi anlamanızı sağlayacak felaket filmlerini sizler için derledim.

Bunlar içerisinde benim favori filmim 16 numaralı Sığınak. Filmi ilginç duygular içinde izlemiştim. Siz de favori filminizi ve filmi izlerken hissettiklerinizi entry olarak yazabilirisniz...

1. The Imposible / Kıyamet Günü (2012)
IMDb: 7,6

Maria ve Henry 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland'a giderler. Bu tropik cennete birkaç gün keyifli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine gider ve bolca eğlenirler.

Ertesi sabah havuz keyfi yaptıkları sırada korkunç bir gürültüyle ortalık sarsılmaya başlar. Maria ve Henry korku içinde dona kaldıklarında, otelin duvarları üzerinden dev dalgalar da üzerlerine doğru hızla gelmektedir!

2. Contagion / Salgın (2011)
IMDb: 6,7

Hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gündür içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır.

Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler...

3. Beasts of the Southern Wild / Düşler Diyarı (2012)
IMDb: 7,3

Cimcime (Hushpuppy), New Orleans'ın kıyılarında Bathtup (Leğen) isimli fakir ama mutlu toplulukta babasıyla birlikte yaşayan altı yaşında sevimli bir çocuktur. Hafif çatlak babası Wink bir gün gizemli bir hastalığa yakalanır. Eşi benzeri görülmeyen ve ne olduğuna dair tanı koyulamayan bu hastalık dünyanın işleyiş düzenini derinden sarsar ve bir nevi kıyameti tetikler.

Tarih öncesinde yaşamış olan 'Auroch' isimli antik ordu mezarlarından çıkar ve dünyanın sonunu getirmek için savaşmaya başlar. Şimdi küçük Cimcime yaşadığı topluluğu terk edecek ve dünyanın diğer ucundaki annesini aramaya başlayacaktır. Hem babasını, hem sular altındaki evini hem de vereni kurtarması gerekecektir.

4. Deepwater Horizon / Büyük Felaket (2016)
IMDb: 7,1

Filmin öyküsü açık deniz üzerinde faal durumda olan sondaj kulesinin petrol sızdırması ve Nisan 2010 da patlaması ile Amerikan tarihindeki en büyük petrol kaçağı haline gelmesi üzerine kurulu. O gün Deepwater Horizon ‘da çalışan ve olabilecek en korkutucu şartlara maruz kalan 126 kişilik ekibin hikayesi beyazperdeye taşınıyor.

İyi eğitilmiş olan karma ekip vardiyalarını tamamlayıp kıyıda bekleyen aileleriyle bir araya gelmeyi umut ederler. Ancak bir anda hayatlarındaki en kara saati yaşamaya başlayan ekip, okyanusun ortasında durdurulamaz bir yangın ile cesurca savaşmak zorunda kalırlar.

5. The Day After Tomorrow / Yarından Sonra
IMDb: 6,4

İklim bilim uzmanı olan Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz fark etmediği şey ise bu olayın, dünya popülâsyonunu etkileyecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur. Son üç haftadır aralıksız yağmurlar yağmaktadır ve tüm dünyada bir dizi iklimle ilişkili felaketler meydana gelmeye başlamıştır. Herkes dünyanın yeni bir buzul çağına girmekte olduğunu fark eder.

İnsanlar, mümkün mertebe yaşadıkları alanları terk ederek güneye doğru daha sıcak iklim şartlarının olduğu bölgelere toplanmaya başlar. Jack, New York’ta mahsur kalan ve donma tehdidi altındaki oğlu ve arkadaşlarını kurtarmak için kendi canını ortaya koymaya hazırdır.

6. A Night to Remember / Unutulmaz Gece 1958
IMDb: 7,9

Titanic’in 1912’de yaptığı talihsiz yolculuğun hikayesi felaketten sağ çıkmayı başaran güverte subaylarının en kıdemlisi olan 3. Kaptan Charles Herberts Lightoller’ın gözünden anlatılıyor.

Film, yeterli sayıda filika olmaması ve gemideki orkestranın sonuna kadar çalmaya devam etmesi gibi, geminin batmasından sonra bildirilen gerçekleri gözler önüne seriyor.

7. Deep Impact / Derin Darbe (1998)
IMDb: 6,2

Lise öğrencisi ve amatör bir astronom olan Leo Biederman, Virginia'da yaptığı bir gözlem sırasında gökyüzünde daha önce görmediği ilginç bir nesnenin dünyaya yaklaşmakta olduğunu fark eder.

Bu nesnenin masum olmadığını ve rotasını dünyaya çeviren bir kuyruklu yıldız olduğunu anladığında Marcus Wolf isimli bir astronoma haber verir. Wolf neler olup bittiğini insanlara haber verecekken bir araba kazasında yaşamını yitirir. Yaklaşmakta olan tehlike için harekete geçen bilimadamları yıldızı durdurmak zorundadır.

8. Titanic (1997)
IMDb: 7,8

Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan 'Titanik faciası', dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film.

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır.

Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

9. The Perfect Storm / Kusursuz Fırtına (2000)
IMDb: 6,4

'1991 Sonbaharında, Andrea Gill adlı tekne Gloucester - Massachusets’ten demir aldı ve Kuzey Atlantik’teki balık avlamaya elverişli sulara doğru yelken açtı. Yolculuğun başlamasından iki hafta sonra, tarihte daha önce hiç görülmemiş birşey oldu...'

10. The Poseidon Adventure / Poseydon Macerası (1972)
IMDb: 7,1

Poseidon isimli devasa büyüklükteki yaşlı yolcu gemisi son seferini gerçekleştirmektedir. Noel akşamı yapacağı yolculukta her biri farklı umutlarla farklı yerlere gidecek olan onlarca yolcuyu taşıyan dev gemi bu son yolculuğunda hava şartlarının zalimliğiyle karşılaşır.

Denizde fırtınalar kopmaktadır ve acı son yakındadır. Poseidon azgın dalgalara daha fazla direnemeyip alabora alır. İçerisinde bulunan insanlar ise gemide bulunan bir din adamının önderliğinde toplanır. Her biri farklı insanlardan oluşan kazazedeler suyun yüzeyine çıkabilmek için amansız bir mücadeleye başlarlar.

11. The Quake (2018)
IMDb: 6,2

Film, karısını ve çocuğunu kurtarmak için zamana karşı yarışan bir adamın hikayesini konu ediyor. 1904 yılında Oslo’da meydana gelen bir deprem, şehrin neredeyse yok olmasına neden olur. Zamanla yeniden inşa edilen şehir, aradan geçen onca yılım ardından yeniden aynı tehlike ile karşı karşıya.

Jeologların elinde bulunan argümanlar, yıllar önce meydana gelen depremin bir benzerinin yaklaşmakta olduğunu gösteriyor. Bu kez daha büyük bir felakatle karşı karşıya olan insanlar, savunmasız bir şekilde başlarına gelecekleri beklemeye başlar. Depremin belirtileri ortaya çıkmaya başladığında, karısı ve çocuğunu kurtarmaya çalışan bir jeolog, zamana karşı yarışmaya başlar.

12. Only the Brave Trailer / Korkusuzlar (2017)
IMDb: 7,6

2013'te Arizona eyaletinin Prescott bölgesine bağlı Granite Mountain Hotshots'ta korkunç bir yangın başlar. Kısa sürede iyice yayılan yangın birçok hayatı tehdit etmektedir. Yangınla mücadele için Granite Mountain Hotshots yangın departmanında çalışan 19 itfaiyeci göreve başlarlar.

Ancak yangınla mücadele oldukça zorludur. Herkesin kaçmaya çalıştığı mücadeleye koşar adım ilerleyen itfaiye ekibi, sevdiklerini, ailelerini ve komşularını koruyabilmek için kendi hayatlarını kaybetme riskiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır...

13. 2012 (2009)
IMDb: 5,8

2012, dünyanın sonunu getiren global bir felaketin ardından, kurtulanların kahramanca mücadelelerini anlatan destansı bir macera. Asırlar önce, Mayalılar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı.

O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, numeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler ve hatta hükümet bilimcileri bile dünyayı 2012'de bekleyen devasa çaplı afeti yadsıyamıyorlar. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık

14. Melancholia / Melankoli (2011)
IMDb: 7,2

Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır.

Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar. Tam da bu kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmektedir. Şimdi herkesin kıyameti kendisine göredir...

15. Twister / Kasırga (1996)
IMDb: 6,4

Doğanın türlü felaketlerini önceden tahmin edip de insanlığa bildirmek imkanını yaratmak muhtemelen en büyük hediyelerden olurdu. Amerika’da sık sık karşılaşılan hortum ve kasırgaların nedenlerini anlamak ve bu konuda bölgede yaşayanları uyarabilmek üzerinde çalışan bir ekip Jo adında biri tarafından yönetilmektedir.

Ekibin eski üyelerinden Bill, bu heyecanlı kovalamacadan çekilmiş ve eski aşkı Jo’nun tam zıttı bir kadınla evlenmek üzeredir. Bill’in icadı hassas algılayıcılarla dolu bir tankın hortumun içine bırakılması gerekmektedir. Ekip bu konuda Bill’den yardım isterler. Herkes ellerinden geleni yapacaktır.

16. Take Shelter / Sığınak (2011)
IMDb: 7,4

Curtis LaForche, Ohio'da küçük bir kasabada sevgili eşi Samantha ve 6 yaşındaki işitme engelli kızı Hannah ile mutlu bir hayat sürmektedir. Hannah'nın sağlık ve özel eğitim masraflarını karşılamak için sınırlı gelirleri vardır. Fakat bir gün Curtis, yaklaşan bir fırtınaya dair korkunç kabuslar görmeye başlar. Gördüklerini kendisine saklar ama ailesini de yaklaşan bu fırtınadan korumak için evlerinin arka bahçesine bir 'sığınak' inşa etmeye karar verir...

Hem bir tür aile dramı olan hem de doğaüstü gerilim öğeleri içeren filmin Michael Shannon ve Jessica Chastain tarafından paylaşılan oyunculukları da oldukça güçlü.

17. Outbreak / Tehdit (1995)
IMDb: 6,6

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Albay Sam Daniels (Dustin Hoffman), Zaire’de ortaya çıkan çok ciddi ve ölümcül bir virüsü araştırmakla görevlendirilir.

Araştırmaları sonucunda virüsün Amerika’ya da geldiğini tespit eder. Eğer önlem alınmazsa birkaç hafta içinde bütün Amerika’yı yokedebilecek kadar tehlikeli bir virüstür bu.

18. Towering Inferno / Yangın Kulesi (1974)
IMDb 7,0

Mimar Doug Roberts, gökdelenin tamamlanmasına yakın iş bulmak için uzun bir tatilden döner. Dünyanın en büyük gökdeleninin gala partisine katılır ve bu sırada binanın zayıf kablolama sisteminden dolayı yangın çıkar.

Koreli bir itfaiye şefi ve mimar dışarıdan, içeriden yangına müdahale eder. Yangın gökdeleni tamamen sararken, binanın sahibi içeride mahsur kalır.

(0) (0)
glovoc 26.06.2020 13:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol