Dizi sektörümüz çok gelişti. Bildiğiniz gibi devleşen bu sektörümüz özellikle Arap dünyasının da ilgisini çekmekte. Biz ise "dünyada en çok televizyon izleyen ülke" olarak, bu devleşen dizi sektörünü izleme oranlarımızla daha da büyütüyoruz. Peki, kim bu dizi izleyenler? Biz dediğimiz internet kullanıcıları, ne kadar dizi izliyoruz? Hangi dizileri takip ediyoruz? Televizyon izliyor muyuz? Yoksa kaçırıyor muyuz arada?

Ben şahsen internet kullanıcısı kesimin, geçmişte kitap okumak konusunda 'yalan' söyleyenlerle aynı hizada durduğumuzu düşünüyorum. Nasıl ki, geçmişte sadece toplum tarafından dışlanmamak ya da ayıplanmamak için "okuduk" dediğimiz kitapların yalnızca isimlerini biliyorsak, günümüzde de "izledik" diyerek aslında yalnızca 'popüler' olan dizilerin ismini biliyor olmaktan öteye gidemiyoruz. Ben bu noktada Netflix ya da Marvel gibi yapımcıların dizi sektörüne girmesini çok önemsiyorum. En azından artık hiç izlemediği "çukur" dizisi için kimse yalan söylemek zorunda kalmıyor ve Netflix'den gerçekten izlediği bir filmin ya da dizinin adını veriyor.

Son olarak da eğer bana soracak olursanız, Türkiye'de bence Haber Kanalları kadar hiçbir kanal izlenmiyor. Çünkü benim gibi internet kullanıcıları artık ya diziyi internetten izliyor yada internette aktif olduğu sırada haber kanalları açık kalıp, kendi kendine mırıldanıyor.

(1) (0)
editorfilozof 03.01.2019 15:12

editorfilozof dediÄŸinde son derece haklısın millet artık izleme eylemini internet üzerinden yapıyor. netfilix blutv vb. de bunlara en güzel örnekler. Türkiye'de de sektör yavaÅŸ yavaÅŸ buraya doÄŸru gidiyor. ve bence böyle olması da kaliteyi daha da yukarıya çıkarıyor. Zira tv dizileri daha çok ev kadınlarına yönelik yazılıyor. Ä°nternette ise eÄŸitimli ve genç kullanıcı sayısı daha fazla.

(1) (0)
blue_fear 03.01.2019 15:21

editorfilozof internet kullanımı konusunda sana katılıyorum fakat Türkiye'de haber kanallarının fazla izlendiÄŸi konusunda aynı görüÅŸte deÄŸilim. Türkiye'de habercilik mi kaldı ki haber kanalları izlensin.

Bak bakalım CnnTürk, HaberTürk ve NTV ekranlarına. Çapsız ne idiÄŸu belirsiz birkaç kiÅŸi ekranda ortadoÄŸuya güzellemeler yapıp duruyor. Hele HaberTürk bu konuda resmen dökülüyor. Bir kanalda herkes Arap hayranı ve ortadoÄŸu uzmanı olabilir mi ama Habertürk'tekilerin hepsi böyle. ÇoÄŸu iletiÅŸim Fakültesi mezunu deÄŸil ilahiyat mezunu.

(0) (0)
ea13 03.01.2019 15:35

Yurdum insanını televizyondan kopartmak çok güç özellikle internet ile bunu yapmak ülkemizde bu fiyatlar ve alt yapı ile neredeyse imkansız. Sosyal medyada paylaşılan televizyon bitti gitti haberleri de mecranın içinde bulunanların kendini kandırması youtube trendlerde en fazla dizi fragmanları izleniyor bu bile bir şeyler ifade ediyor.
(0) (0)
kayagibionur 03.01.2019 15:38

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol