İnsani tüm duyguları büyük ustalıkla seyirciye sunmayı başaran İspanyol sinemasının beni oldukça etkileyen son yapımı “The Platform” filmi, hayatta kalma güdüsünün ne denli tehlikeli olabileceğini derin politik ve dini eleştiriler ve sert bir görsellikle karşımıza çıkaran giziem ve gerilim unsurlarını iliklerinie kadar hissedebileceğiniz enfes bir yapım.

Film; büyük bir uluslararası kuruluşun tam olarak ne olduğu açıklanmaayan deneyi için gönüllü olan ve pek çok mülakattan geçtikten sonra yüzlerce kattan oluşan betonarme bir birnaya hapsedilen yüzlerce insanın hayatta kalmak için ne denli çirkinleşebileceğine odaklanıyor.

yüzlerce kattan oluşan bu yapıda 2 kişilik hücrelerin ortası boş ve bu boşlukta ahavada asılı durum bir platformun üzerine 0'ıncı katta 5 yıldızlı otelleri kıskandıran güzellikte bir mutfakta büyük bir titizlikle hazırlanan bir halil ibrahim sofrası tüm katları tek tek dolaşıyor.

Yanlız bu kuş sütünün dahi eksik olmadığı bu muhteşem uçan yemek masası her katta belli bir süre kalıyor ve mahkumlar sadece masa orada olduğu süre zarfında yemek yiyebiliyor ve asla masadan bir şeyi sonra yemek için yanlarına alamıyorlar.

İşte bütün mesele de burada başlıyor ve çok farklı kurallara uymayanlar cezalandırılıp en alt katlara yollanırken kurallara uyanlar da üst katlara çıkma hakkı kazanıyor.

şimdi diyeceksiniz ki eee ne olmuş ne var bunda sonuçta hapisteyse ha alt ha üst ne farkeder, işte öyle olmuyor bu filmde. Çünkü donatılan masa en üstte servise başlıyor ve üstte olanlar masa doluyken dilediklerini yiyebiliyor.

Masa aşağıya doğru indikçe neredeyse masada hiçbir şey kalmıyor. Yani altta kalanın canı çıkıyor.

Belli yerlerde odalara gaz verilen ve her mahkumün bu gazdan sonra gözünü başka bir katta ve başka bir oda arkadaşıyla açyığı filmde kimse kimin neyin nesi kimin fesi olduğunu ve niçin orada olduğunu da bilmiyor.

Tek bildikleri şey; mülakatlar sonunda her mahkumün yanına sadece bir tek nesle almasına müsaade edildiği. İşte asıl gerilim unsuru da biraz da burada. Kimi kitao almayı şeçerken kimi de...

Merak edneler için filmi izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

(0) (0)
gencay89 13.04.2020 15:24

çok değişik bir film gerçekten izlenmeli

(0) (0)
haluk 13.04.2020 17:34

izleyipte etkisinde kalmayacak insanı tanımıyorum
(0) (0)
sadet 13.04.2020 17:34

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol