Başrollerini Doğu Demirkol ile Ece Çeşmioğlu'nun paylaştığı; Zafer Algöz, Şinasi Yurtsever, Asuman Dabak, Bora Akkaş, Hande Katipoğlu, Barış Yıldız, Yeliz Kuvancı, Bülent Çolak gibi ünlü oyuncuları kadrosunda bulunduran dizidir. Senaristler Mustafa Karataş ve Osman Nail Doğan, yönetmenler Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu.

Her bölümü 60 dakikadan oluşan Tutunamayanlar bu akşam saat 20.00'de TRT1'de yayına başlıyor. " 7 Numara", "Leyla ile Mecnun", "Seksenler" gibi komedi dizileri çıkarmış TRT'den yine benzer tadı almayı umuyorum.

Konusu da şöyle:

"Hayatı boyunca hiç çalışmamış ve çalışmaya da niyeti olmayan Tarık gittiği bir iş görüşmesinde, çok zenginken babasının işlerinin kötü gitmesi nedeniyle her şeyini kaybeden İrem'e aşık olur. Gidecek yeri olmayan İrem, Tarık'ın davetiyle yaşadığı mahalleye gelir ve mahalledeki kitap kafede çalışmaya başlar. İrem'in hayali başarılı olmak, kendi işini kurmak ve bir gün tekrar eski günlerine dönebilmektir.

İrem'i etkilemenin yolunun iş kurmaktan geçtiğini gören Tarık ise bir gün tutucu ve vizyonsuz ilham perisi İlhan'la karşılaşır. İlham perisinin verdiği fikirlerle hepsi başarısız olacak olan birbirinden eğlenceli iş girişimlerine atılır."

(0) (0)
MARTINEDEN 07.01.2020 13:19

Bu dizide sanki bi Leyla ile Mecnun havası görüyorum. Yıllar sonra dizi izlemek için televizyon karşısına geçeceğim. İnşallah pişman etmez

(0) (0)
aLbundy 07.01.2020 14:14

İnternet platformunda yayınlanmayıp da böyle kısa süren bir dizi var mıydı daha önce? 60 dakika harika olmuş. Aslında daha da kısa olabilir ama bizim Türk dizilerini düşününce buna razı geliyorsun

(0) (0)
xenta 07.01.2020 14:16

Leyla ile Mecnunun kopyası gibi olmuş. Mekanlar bile aynı sanki. Taklit diziler TUTUNAMAZ

(0) (0)
Slytherinella 07.01.2020 14:17

Tutunamayanlar dizisinin TRT'nin eski dizisi leyla ile mecnun'u birebir taklit ettiğini kaydeden medyaradar yazarı Murat Tolga Şen: özetle bu gidişle dizinin tutunamayacağını söylemiş:

Burak Aksak ya da Selçuk Aydemir’in kalemi! Mustafa Karataş ve Osman Nail Doğan’ın yazdığı bölüm senaryosu absürt olmaktansa daha önce bunu başarmış işleri tekrar etmekten öte geçememiş ancak bu ilk dakikadan finale samimiyetsiz duran bir şey. 80’lerde B movie meselesi tutunca bunun ekmeğini yemek için o türe aitmiş gibi yapan yüzlerce iş çekilmişti. Bu türe ait olmaktan çok o türü sömürmek demekti ve inanın seyirci bunu hissediyor.

Doğu Demirkol ve ekibin geri kalanının yarattığı komedi beklentisi büyük ama bu kadroya keşke yukarıda yazdığım isimlerin kalemi eşlik edebilseymiş. Ya da keşke Onur Ünlü ile masaya oturup onu Leyla ile Mecnun’a (ya da başka bir projeye, Ben de Özledim de hiç fena değildi.) ikna etselermiş.

Yapan ekibin emeğine sağlık ama başka diziye bu kadar benzeyen bir işe kalkışmak onlara, kendi dizisinin taklidini çekmek de TRT’ye yakışmıyor. Komik desem o da değil, bu dizinin seyircisi bundan çok daha iyilerini izledi de oturdu ekran başına… Eğer izlenirse muadili olmadığı için olacaktır ama sanmıyorum.

Galaya katılan konuklardan duyamayacakları eleştiriler olabilir bunlar ama makas değiştirmek için geç değil. Umarım ilerleyen bölümlerde toplar ama bu şekilde devam ederlerse tutunamazlar.

(bkz:link)

(0) (0)
uscelena 08.01.2020 11:01

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol