Firdevs adlı bir annenin kıslarıyla çizgi film izlerken tesadüfen denk geldiği ve kızlarının ağlamasıyla endişeye kapıldığı sahnelerdir.

"Bu akşam ikiz kızlarım ile İbi 'nin 7. Sezonu izledik. Fakat bölüm bittiğinde kızlarımda bir sessizlik oldu ve ağlamaya başladılar. Özellikle sisli puslu kasvetli bir hava içinde İbi 'nin en sevdiği yakınlarının bir kapsülde tepkisiz durmaları onları çok üzdü ve olumsuz olarak etkiledi. Biz TRT Çocuk çizgi filmlerini hep övgüyle güvenle izleriz tavsiye ederiz.

Fakat bunu beklemiyorduk. Lütfen ama lütfen bu gibi bilim kurgu filmlerinden çıkma sahneleri çocuklara sunmayın biz ebeveynler onlarla oturup bölüm boyunca çizgi filmleri izleyemiyoruz. Gerçekten bu sahneler çocuklarımızın beyinlerinin bir köşesinde kalıyor bunları silmek zor. Daha dikkatle ve kontrolle bu yayınlara izin verilmesini istiyoruz. Onların hayal ve duygu dünyaları çok saf ve masum. Bunu yapmayın! Son olarak kızlarım 7 yaşındadır."

(0) (0)
magnetic field 07.08.2020 09:23

İki yaşında bir oğlum var. Koronavirüs nedeniyle bir buçuk aydır evde kalarak sosyal mesafeye dikkat ediyoruz ve TRT Çocuk kanalını sürekli izlemekteyiz. İbi isimli çizgi film bebeklere ve çocuklara hiçbir öğretici bilgi vermemesiyle birlikte hikayeler Lord of the ring, game of Thrones, vb. benzeri fantastik filmlerin senaryolarının benzerlerinin üretilerek çizgi film formatında yayınlanması ile oluşturulmuştur. İbi çizgi filmi, 18 yaş altındaki nüfus un izlemesinin yasak olduğu doğa üstü bir çok karakter olan fantastik filmlerin senaryolarından esinlenerek üretilmiştir. Söz konusu çizgi film. Henüz yetişme çağında olan çocuklarımızın değer algısı ve hayata bakışlarında kalıcı zararlar oluşturabilecek niteliktedir. Toplumumuzun iyiliği için TRT Çocuk kanalının yayın akışından İbi çizgi filminin tamamen kaldırılmasını istiyorum.
(0) (0)
eminyanoflago 07.08.2020 09:25

ulan kimse denetlemiyor mu bi çizgi filmleri yok mu bir pedegog TRT'de
(0) (0)
yuureii 07.08.2020 13:12

Hayır söküm kaldırır mısın Zaten TRT Çocuk'ta Ilk izlediğimde haberin olsun değil ibi izlemiştimBenim en sevdiğim çizgi film sakın kaldırmayın teşekkürlerSiri benim en sevdiğim çizgi film O yüzden sakın kaldırayım demeyin kaldırmayınTeşekkürler
(0) (0)
Bu kelimenin anlamı ne 31.08.2020 17:20

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol