TRT Spor'un enerjik spikeri Deniz Satar'ın sosyal medya hesabından yaptığı reklamdır. Süper Lig'de dün akşam oynanan Başakşehir-Galatasaray maçını Instagram hesabından yorumlarken "Bu arada üstümdeki crop'u sormuşsunuz. Ben bunu Zara'dan almıştım. Aşağıya linki bıraktım" diyerek üzerindeki kıyafetin reklamını araya sıkıştırıyor.

Şimdi burada bir 'etik' tartışması Söz konusu bence. Tamam TRT yayınında yapmıyor reklamı, kişisel sosyal medya hesabında yapıyor diyebilirsiniz ama şöyle de bir konu var;

Deniz Satar Instagram hesabının bio'suna TRT Spor'u eklemiş. Orada çalıştığını ilan ediyor profilini ziyaret edenlere. Hem TRT stüdyolarında çekilmiş fotoğrafları da bolca mevcut. O zaman TRT markasını kullanarak 'ünlü' kimliğine büründüğünü söylemek yanlış olmaz. TRT'deki mevkisi sayesinde yüz binlerce takipçili hesabından başka markaların reklamını yapmak etik olamaz.

Böyle bir tartışma hatırlarsanız Doğan Medya döneminde Hürriyet'te de yaşanmıştı. Ayşe Arman başta olmak üzere bazı yazarların sosyal medyada hem 'Hürriyet' ifadesini kullanıp hem de ürün reklamı yapmasını başta Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici olmak üzere medya çevrelerinden pek çok kişi eleştiriyordu. Bu olayın da ondan farkı yok aslında.

(0) (0)
attack 29.06.2020 15:40

Neden etik dışı olsun ki? Yaptığı reklam TRT'nin imajını zedeleyecek bir şey değil. O yüzden etik dışı olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca kadın belki gerçekten merak edenler, aynısından almak isteyenler için link vermiştir. Zara'nın haberi bile yoktur bence

(0) (0)
pincher 29.06.2020 17:54

@attack nasıl bir beyinsizsin sen?

(0) (0)
Beyinli 29.06.2020 18:42

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol