Gezi Parkı eylemlerinde Türkiye'ye kadar gelip haber yapmaya çalışan ama kendi ülkesindeki, ayağının dibindeki yangını görmezden gelen Amerikan CNN kanalına TRT World'ün verdiği derstir. 

Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestoları tüm ülkeyi yangın yerine çevirdi ama CNN bunu haberleştirmeye korkuyor. Bültenlerinde yer vermiyor. Onlar vermiyor ama bizim TRT World ekibi onlara ders veriyor olayları canlı canlı takip ederek. Hatta saldırıya bile uğradılar.

Kanalın Washington muhabiri Sally Ayhan, Beyaz Saray'ın önündeki protestoları ve gizli servisin aldığı güvenlik önlemlerini canlı yayında aktardığı esnada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri gerçekleşti.

Bazı göstericilerin yaralandığı müdahale sırasında Ayhan, plastik mermilerle göğsünden ve bacağından yaralandı.

Protestoların ve polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan Minneapolis'te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan, yaşananları ekrana taşırken polis şiddetinden kaçamadı. Donovan, kasığına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

ABD tarihinin en büyük protestolarına sahne olurken, TRT World tüm dünyanın yakından izlediği olayları sahadaki ekipleriyle en sıcak noktalardan ekranlara taşımaya devam ediyor.

(0) (0)
mutluturk 02.06.2020 13:24

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol