15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ’nün kirli yüzünü masaya yatıran belgeseldir. TRT Haber, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde tanık ve mağdurların anlatımıyla örgütün nasıl kriminalize olduğunun gösterileceği bir belgesel serisi hazırlamış.

Son 22 yılda kurulan kumpasların nasıl gerçekleştirildiğini deşifre eden belgeselde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın anlatımıyla örgütün hücre yapılanmasından diğer terör örgütleriyle ilişkilerindeki bilinmeyen detayları da yer alacakmış.

FETÖ ile mücadele eden isimlerden Emekli İstihbaratçı Albay Çoşkun Başbuğ, Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, gazeteci Oral Çalışlar ve Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Keleş’in terör örgütü tarafından yıllarca nasıl kumpas ve iftiralara maruz kaldıkları kendi anlatımlarıyla ekranlara gelecekmiş.

TRT Haber tarafından darbenin 4’üncü yıl dönümüne özel hazırlanan dört bölümlük “Zehirli Salkım” belgeseli, 11-12-13 ve 14 Temmuz tarihlerinde saat 20.30’da TRT Haber’de.

(0) (0)
kilicmuhsin 10.07.2020 14:31

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol