Televizyonda ilk gördüğümde ahanda yine bir iş bilmeze yaptırılan ve parasıyla rezil eden reklam filmi diye geçirdiğim Dardanel Ton'un; aşçıları kötü, Türk mutfağını ise kaçınılması gereken bir alan olarak gösterEn Yeni reklam filmidir.

Yayınlandığı gün itibariyle sosyal medyada büyük bir tepkiye neden olan Türk yemeklerini küçümseyen anlayışın reklam filminin kaldırılması istenince Dardanel firması da yaptığı özür açıklamasıyla yanlış anlaşıldıklarını açıkladı.

Korona kısıtlamaları nedeniyle restoranlar ve yeme içmeye yönelik hizmet sektörünün zor zamanlardan geçtiği bu dönemde böyle bir reklamı yayına almak için büyük bir akıl tutulması yaşamak gerekiyor. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran reklam filminde, bir erkek ve Kadın Türk yemeklerinin servis edildiği restoranların bulunduğu sokaktan geçiyor.

Bu sırada masalarda oturan müşterilerine Türk mutfağından çeşitli örnekler sunan, servis yapan aşçılar gösteriliyor. Sokağın genelinde yaratılan hava, ortama korku filmi havası veriyor. Buradan koşarak uzaklaşan çiftin soluklandığı ilk anda "Ton mu yesek?" demesi ile sahne değişiyor.

(0) (0)
Raymond Dufayel 07.12.2020 20:30

Firma hayatının hatasını yapmış. Ulan kim verdi bu abuk fikri acaba?
(0) (0)
quaketeam 07.12.2020 21:55

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol