Türkiye'de her ne kadar sağlam korku filmi çevrilemese de hiç çevrilmediği anlamına gelmiyor.

İlk Türk korku filminin her ne kadar Drakula İstanbul’da olduğu iddia ediliyorsa da aslında gerçek bambaşka. Türk yapımı ilk korku filmi 1949 yılı yapımı Çığlık adlı yapımdır.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Aydın Arakon’un, yapımcılığını Murat Köseoğlu ve Nazif Duru’nun yaptığı, baş rollerinde Muzaffer Tema ve Emine Engin’in yer aldığı filmin konusu da bir hayli ilginçtir.

Filmde, bir doktor fırtınalı bir gecede, bir köşke sığınmak zorunda kalır ve köşkte miras meselesi nedeniyle dayısı tarafından delirtilmiş bir kızla karşılaşır. Doktor, bu karanlık ve deli kızın çığlıkları ile inleyen köşkte birileri tarafından öldürülmeye çalışılır.

Her ne kadar kopyaları bir yangında yanan depoda kaybolduğu için bugün izleme imkanı olmasa da o dönemde gazetelerde yer alan afişleri sayesinde bilgi edinmek mümkün.

(1) (0)
magnetic field 14.02.2019 12:11

"Günlerdir beklenen mutlu gün nihayet geldi" afişin bu kısmı güzelmiş korku filmini mutlu gün olarak sunmak dönemin kafası işte.

(0) (0)
orfeo 14.02.2019 12:14

Ulan hollywood çığlık filmleri serisini bizden mi arakladı acaba. Olur mu olur yıllar evvel yapmışız işte onlardan önce.

(0) (0)
LuckTheAdmn 14.02.2019 12:17

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol