Malum, son günlerde herkes Kanal İstanbul projesini tartışıyor. Bir taraf bu projenin rant kapısı olduğunu, çevre sorunlarına yol açacağını savunurken diğer taraf Boğaz'dan geçen yakıt tankerlerinin kaza yapma ihtimaline karşı gemilerin başka güzergahtan geçmesi gerektiğini söylüyor. İşte ikinci kısmın savunucularının bu tehlikeye örnek olarak gösterdiği kazalardan en önemlisi 1979 yılında İstanbul Boğazı'nda yaşanan tanker kazası.

1979 yılında Boğaz'da Independenta adlı Rumen tankeri, Evrenia isimli Yunan gemisiyle çarpışıyor. Ortaya büyük bir patlama ve yangın çıkıyor. Bu yangın tam 27 gün sürüyor. Kazada 43 mürettebat ölüyor. 27 gün süren yangın çevreyle birlikte halka da büyük zararlar veriyor.

O kaza tesadüfen Kemal Sunal'ın unutulmaz filmlerinden biri olan Korkusu Korkak filmine de yansımış. Hemşire Sevil, deniz kenarında Mülayim'e hasta olmadığını, raporların karıştığını anlatırken background'da da meşhur tanker kazası sonrası havaya yükselen dumanlar gözüküyor.

Aynı kazanın görüntüleri, Selahattin Alpay'ın başrolünde oynadığı "Dertli Gönüller Divane" adlı filme de yansımış. Filmin 50'nci dakikasından itibaren bu görüntüleri izleyebilirsiniz (Bkz.)

Tesadüfen midir bilinmez, Kanal İstanbul'un yapılması gerektiğini savunanların eline bu sabah koz veren bir olay yaşandı. Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisi, Rumeli Hisarı mevkisinde arızalandı ve Aşiyan önlerinde iskele demirini atarak karaya oturdu. (Bkz.)

Sanırım Kanal İstanbul tartışmaları devam ettikçe gemi kazası haberlerini sıkça duyacağız.

(0) (0)
jackport 27.12.2019 14:43

Kemal Sunalın korkusuz korkak filminde olay biraz kadraja girmiş gibi ama Selahattin Alpay'ın filminde bildiğin adamlar canlı canlı patlamayı çekmişler.

(0) (0)
mchammer 27.12.2019 16:09

başlığı açan arkadaş belirtmemiş ama bu başlık ile kemal sunal ile selahattin alpay'ın filmlerinin aynı gün veya günlerde çekilmiş olduğunu da öğrenmiş olduk.

(0) (0)
profecco 27.12.2019 16:10

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol