Türkiye Psikiyatri Derneği, Habertürk kanalında antidepreasanların tartışıldığı programda hiç psikiyatrist olmamasına tepki gösterdi.

Didem Arslan'ın yönetiminde yayınlanan programda "İlaç şirketleri neyi hedefliyor, Türkiye’yi bekleyen tehlike ne?" başlığı altında yapılan tartışmada antidepresan kullanımı gündeme getirildi.

Programa Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak konuk olarak yer alırken, programda herhangi bir psikiyatristin olmaması tepki çekti.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Türkiye Psikiyatri Derneği, "Antidepresanların tartışıldığı bir televizyon programında psikiyatristin bulunmamasını sağlık haberciliği açısından kınıyoruz" ifadelerini paylaştı. Programda ruh sağlığı uzmanı bulunması gerektiğini savunan dernek, "Ruhsal bozuklukların tedavisiyle ilgili uzman düzeyinde eğitim, deneyim ve sorumluluğu olmayan kişilerin, yanıltıcı ve bilimsel dayanağı olmayan görüşlerinin yaygınlaştırılması ve bilgi kirliliğine neden olması halk sağlığı açısından önemli bir risktir" dedi. 

(0) (0)
umutsedef 04.01.2020 10:07

Geçen gün de kadınlarla ilgili bir programda 7 erkek kadınları tartışıyodu. Bu habertürk acayip kanal valla

(0) (0)
mnrtrmn 04.01.2020 10:33

Bu Canan Karatay'ın yerde olması artık beni germeye başladı. Her sağlık tartışmasında neden bu kadını görüyoruz?

(0) (0)
unalicen 04.01.2020 10:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol