Çin'de başlayıp tüm dünyada ölümlere yol açan korona virüsün Türkiye'de de görülmesi sonrası herkesin merak ettiği sorudur. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece saat 00.30'da açıklama yapacağı haberi geldi. Daha sonra sınır ve sahillerdeki sağlık personellerinin izinlerinin iptal edildiği bilgisi geldi. Herkes aşağı yukarı tahmin etti zaten koronavirüsün geldiğini ama kaç kişide görüldü, ölüme varan vaka oldu mu, bunlar insanları tedirgin etti.

Neyse gecikmeli de olsa Bakan Koca 01.00'de kameraların karşısına geçti ve alınan tüm önlemlere rağmen koronavirüsün Türkiye'de de görüldüğünü açıkladı. Bir erkek vatandaşta yurt dışından kaynaklı, sınırlı ölçüde koronavirüs tespit edildiğini, hastanın tedavi altına, yakınlarınınsa tedbir amaçlı gözetim altına alındığını söyledi.

Fakat hasta mahremiyetini gerekçe göstererek ne hastanın adını, ne de hastalığın görüldüğü şehri açıkladı. Koskoca Bakan şeffaflık naraları attı konuşma boyunca ama en merak edilen sorunun yanıtını vermedi. Tamam hastanın mahremiyeti için adını açıklamaması gayet mantıklı ama virüsün görüldüğü ili söylemesi gerekirdi.

Bu noktada CNN Türk'te peş peşe 2 pot kırıldı. Hastalığın yaşandığı ilin İstanbul'da olduğu bilgisi canlı yayına yansıdı. Birincisi Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuk olarak yer alan eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in yaptığı telefon konuşmasıydı. Metiner daha bakan açıklama yapmadan önce canlı yayında telefonla konuşurken “Bir vaka var, İstanbul diyor” şeklinde bir ifade kullandı ve bu ekrana da yansıdı.

İkincisi ise Bakan Fahrettin Koca açıklama yaptıktan sonra ekrana çıkan spiker Duygu Kaya, korona virüs vakasının İstanbul'da olduğunu ağzından kaçırdı. 

Bir diğeri de sosyal medyada gündeme gelen iddia. Twitter'da #Kayseri hashtag'i gündemin ilk sıralarına çıktı. Yapılan paylaşımlarda corona virüs haritasının Türkiye'de işaretlenen bölgesinin Kayseri üzerinde olduğu öne sürüldü.

Ayrıca NTV'de ilk korona vakasıyla ilgili haber aktarılırken 38 plakalı bir ambulansın olduğu görüntüler ekrana yansıtıldı. Hatırlarsanız Kayseri'de umreden dönen bir vatandaş korona virüs şüphesiyle karantinaya alınmıştı.

(0) (0)
umita 11.03.2020 09:55

Yurt dışı kaynaklı olduğuna göre muhakkak virüs büyük şehirlerden birindedir. Ama yanlış yapıyorlar, açıklansın, insanlar ona göre daha titiz olsun. Kimse hastanın adını istemiyor, şehri merak ediyor ey yetkililerimiz

(0) (0)
xerxes 11.03.2020 11:06

Bence Kayseri iddiası yalan dolan. CNN Türk'ün İstanbul gafını unutturmak için ortaya atıldı sosyal medyada

(0) (0)
patr1016 11.03.2020 11:28

Hastanın olduğu yer açıklanmadan önlemler alınsın.

İl aciklanırsa Avrupa da olduğu gibi o ilden kaçanlar virüsü daha hızlı yayar.

Devlete güvenelim.

(0) (0)
Us 11.03.2020 11:28

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol