Başrolünde Hülya Koçyiğit'in rol aldığı 1985 yapımı Şerif Gören filmi Kurbağalar Yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir. Edirne ilinin Sultaniçe köyünde çekilmiştir. Film, Trakya'da bir köyde kurbağa toplayarak geçinen dul bir köylü Kadının yaşam mücadelesini ve aşkını anlatır.

 Yaşamlarını domates, biber ve kurbağa toplayarak geçiren köylülerden Elmas Kadın (Hülya Koçyiğit), kocası öldürülünce genç yaşta dul kalır. Kocasız kalan Elmas, günden güne büyüyen çocuğuyla yaşam savaşı verir. Bankaya ve kooperatife olan borçlarını ödeyebilmek için durmadan çalışmak zorundadır. Bu arada köyün delikanlıları da Elmas'a rahat vermezler.

Ama genç kadın, 7 yıl hapiste yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Balkanlı Ali'ye (Talat Bulut) kanı kaynar. Ali de Elmas''a sevdalıdır. Onunla evlenmek ister. Ama bir gecelik bir beraberlikten sonra Ali'nin bu tutkusundan vazgeçtiği görülür. Çünkü bu evliliğe karşı çıkan Ali'nin dul annesidir. Elmas kaderine boyun eğerek yaşamını kurbağalar dünyasında sürdürecektir.

(0) (0)
LuckTheAdmn 28.07.2020 09:47

valla genel olarak köy insanının gündelik hayatını anlatan filmleri severim ama nedense kurbağalar nedeniyle bu filmi hep zapların izleyemem
(0) (0)
atlantikos 28.07.2020 12:59

Dijital platformlar sayesinde dizi film satışlarının önemini daha iyi anlar hale geldik.
(0) (0)
vasko 21.10.2021 10:08

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol