Beni rahatsız eden durumdur. Böyle büyük bir geçmişe, böylesine büyük bir tarihe sahip olup, bu kadar kıt tarihi filmlerimizin olması beni üzüyor açıkçası.

Geçmişte yapılan Kara Murat, Tarkan falan bile insana keyif veriyor. Çünkü o zamanki imkanlara göre iyiymiş diyorsun ve kendini avutuyorsun. Ama günümüzde artık Türkiye'de olmayan teknoloji yok. Sinema alanında da belli bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Neden tarihimizi adam gibi anlatan filmler çekilmiyor? Bunu da sorgulamadan edemiyorum.

Fetih 1453, 120 gibi filmler yapıldı ama hiç bir şekilde yeterli bulmuyorum bu filmleri. Özellikle Fetih 1453 tam bir fiyaskoydu. Şu kadar para harcandı vs vs diye de bir ton reklamı yapılmıştı. Ama gerçekten bekleneni veremediğini söylemek lazım. İzleyenleri gerçekten etkisi altına aldığını düşünmüyorum. Elbette belli bir kesim çok beğenmiştir ama o kesimin de gerçekten sinemaya değer verdiğini düşünmüyorum. "Tarihi film oldu, biz kazandık oley" kafası.

Elin Amerikanı bile 200 yıllık tarihini öyle bir anlatıyor ki, dünyayı etkisi altına alıyor. Tarihi olayların gidişatını bile manipüle ediyor adamlar. Biz ne yapıyoruz? Çanakkale destanını anlatabildik mi? Malazgirt'i anlatabildik mi? Bir tanesi için adam gibi bir belgesel dahi yapamadık. Elimizde maden var ama işleyecek adam yok.

Şimdi Netflix'te yeni bir belgesel-dizi çıkıyor. 6 bölümlük bir seri. Onu da Netflix yapıyor. İstanbul'un fethini biz değil onlar anlatacak. Bakalım nasıl bir yapım çıkacak ortaya göreceğiz.

Artık son umudum olarak Alper Çağlar kaldı. Dağ, Dağ 2, Börü filmlerinin yönetmeni. Göktürk üçlemesini yapacağını ve çekimlerinin devam ettiğini söylemişti. Umarım bizlere harika bir film ve sinema tekniği sunar da bizler de bu işi yapabiliyoruz diyebiliriz. Belli ki başka birinin el atacağı yok bu işe. Dağ ve Dağ 2 filmlerine bakınca da çok kötü bir film çıkacağını düşünmüyorum. Umarım bizleri yanıltmaz Alper Çağlar...

(0) (0)
leon 16.01.2020 12:53

Göktürk serisi kesinlikle desteklenmesi gereken bir proje. Tarih kitaplarında dahi adam gibi bahsedilmeyen bir konuyu merakla bekliyorum

(0) (0)
firro 16.01.2020 12:59

O kadar da yermeyelim şimdi sinemamızı. Gerçekten iyi işler de çıktı. Daha iyisi olur mu? Neden olmasın...

(0) (0)
prince 16.01.2020 12:59

Tarihin dramasını iyi yapıyoruz ama iş aksiyona gelince, o iş öyle ufak bütçelerle olmaz maalesef. Sağlam paralar lazım

(0) (0)
scm4141 16.01.2020 12:59

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol