Beetle yani bir başka deyişle Vosvos'un üretimini durduran Volkswagen; nostalji markasına daha önce DDB imzalı kampanyasıyla veda ederken bu kez de Johannes Leonardo imzalı animasyon filmiyle herkesi Vosvos’un vedasına davet ettiği reklam filmidir.

Genç bir adamın küçük yaşta tanıştığı ve yıllar boyu hayatı paylaştığı Vosvos’a vedasının, son metrelere yaklaşıldıkça milyonların vedasına evrildiği The Last Mile adlı animasyonda Vosvos’un yıllar içerisinde efsaneleşmesinde rol oynayan Andy Warhol, Andy Cohen, Kevin Bacon gibi isimlere de selam gönderiliyor. Pro Musica Çocuk Korosu’nun Beatles’ın “Let It Be” şarkısını seslendirdiği animasyonda yer alan renkler ise Volkswagen modellerinde yıllar boyunca kullanılan renkleri yansıtıyor.

Filmin kapanışını, “Bir yol biter, yenisi başlar” sözüyle birlikte ekrana yeni modelini taşıyarak gerçekleştiren Volkswagen, Instagram’da ise mikro influencer’larla işbirliğiyle, Vosvos sürücülerinden favori Vosvos anılarını #TheLastMile etiketiyle paylaşmalarını isteyecek.

(0) (0)
viktor35 03.01.2020 11:12

hayatında hiç vovos'a binmemiş ve vosvos sahibi olmamış biri olarak ben bile duygulandım valla, çocukluğumuzun fonu gibi adeta filmlerde sokaklarda o kadar çok aşina olmuşuz ki. hoşçakal iki gözümün vosvosu hoşçakal çocukluğumun minik simgesi.

(0) (0)
sercan6776 03.01.2020 11:15

Herbie diye bir film vardı çocukluğumuzda bilenler bilir. Kahramanı bir vosvos. Transformesr'tan önce konuşan kişiliği olan ilk arabaydı o bizim için.

(0) (0)
trin 03.01.2020 11:18

İlk kez 1938’de Almanya’da tanıtılan ve ABD’ye 11 yıl sonra gelen “Beetle” modeli geçen 82 yılda yaklaşık 23 milyon adet üretim rakamına ulaştı. Avrupa’dan Güney Amerika’ya hemen hemen her ailenin anılarında yer eden Beetle, 60’larda “hippi” kültürünün simgesi, yıllar boyunca ise “halkın otomobili” olarak kabul edildi. ABD’de üretimi 30 yıl süren vosvos, 1979’da Amerikan piyasasından çekildi ve üretim, Meksika ve Latin Amerika’da devam etti. 1998’de tasarımı değiştirilen “Yeni Beetle”ın müşterileri çoğunlukla kadınlardı. Volkswagen, daha fazla erkek müşteriyi çekmek adına 2012’de ikinci bir tasarım değişikliğine giderek tavanı daha düz, daha köşeli hatlar, daha geniş bagaj ve navigasyon sistemiyle yeni bir model üretti.

Bu adımdan sonraki bir yılda ABD satışları beşe katlandı. 2025 yılından itibaren elektrikli araç üretimini yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı hedefleyen firma, gelecek yıllarda 20’ye yakın yeni elektrikli model tasarlayacak. 
(0) (0)
mnrtrmn 03.01.2020 11:23

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol