Yazar Hakan Güngör’ün yeni kitabı “Biz Güzel Bir Aileyiz”de Türk sinemasının kült filmlerini ele almış. Kitabın “Emel’i Tuttukları Tavan Arasındaki Geyşa Resmi” başlıklı bölümünde, Mavi Boncuk filminde Emel Sayın'ın kapatıldığı tavan arasında duvarda asılı olan “geyşa resmi”nin arka planı anlatıldı.

(0) (0)
xert 15.10.2019 14:51

Kitaptaki konuyla ilgili bölüm şöyledir: 

“Emel Sayın tavan arasına kapatılmıştı. Daha evvel de belirttiğim gibi, Oh Olsun filminde Alev’in saklandığı yer, evin tavan arasıydı. Üstelik iki filmde de aynı tavan arası kullanılmıştı. Önceki filmde burada sahneleri bulunan Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Metin Akpınar yine aynı yerde çekim yapıyordu…  

Önceki dekorla şimdiki arasında bir fark vardı; muhafazakâr dokuyu tamamlayacak bir ayrıntı olarak Oh Olsun’da hamile kadının başucuna asılan Kuran-ı Kerim’in yerini, bu kez bir geyşa resmi almıştı. Bu resmin o evde ne işi vardı, neden oradaydı, bilen yok… Ancak Emel Sayın’ın evdeki geleceğine yapılan bir gönderme olduğu açıktı. Emel Sayın bir süre sonra, bu erkeklere (hem de isteyerek) hizmet etmeye başlayacak ve onlara büyük bir bağlılık duyacaktı.”

(0) (0)
Saitama 15.10.2019 15:06

bazı şeylere o kadar fazla anlam yüklüyoruz ki saçmalamaya başlıyoruz 

(0) (0)
macallica 15.10.2019 15:07

Yazarın adını ilk defa duydum kitapta da böyle saçmalıklar varsa okumaya gerek yok

(0) (0)
Marcelo Rubini 15.10.2019 15:09

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol