Beykoz'da yıllardır "Yöresel Yemek Yarışması" düzenleniyor. Format gereği evhanımları, kendi yöresel yemeklerini yaparak, yarışmada kendi kategorilerinde lezzet yarışına girişiyorlar. Benzer yarışma ya da festival haberleri son yıllarda başka ilçelerden ya da ülkenin farklı bölgelerinden de geliyor.

Bizler ülke olarak yemek konusuna diğer ülke insanlarından azıcık daha fazla önem veriyoruz. Kaç ülkede yemekle ilgili atasözü ya da deyim bizdeki kadar vardır ki? "Erkeğin kalbine giden yol, midesinden geçer" sözü, günümüzün en popüler ifadelerinden birisi değil mi?

Tüm bunlardan hareketle ben bizdeki "Yemekteyiz" programını şahsen çok önemsiyorum. Ancak formatı son derece güzel olan bu yarışma programının, nitelikli, istekli ve donanımlı kişilerle yönlendirilmesi gerekirken, tamamiyle işin 'rating arttırma' gayreti ve hedefine sıkıştırılması son derece üzücü olmuştur. Keşke yeni başlayacak olan programda, daha nazik kişilerle ve daha donanımlı yarışmacılarla güzel bir iş yapılsa da dizilerimiz gibi bu yarışma programını da dünyaya pazarlayabilsek...

KeÅŸke...

(1) (0)
editorfilozof 03.01.2019 15:42

Yemek programlarını kim sevmez ki hele hele bir de aç karınla ne güzel izlenir. Ramazan'da iftardan önce en güzel aktivite yemek programı izlemek. Fransız ve İtalyan'lar yemek programlarını çok güzel yaparlar mesela izlemeye doyamazsınız. Bizdeki Milor veya Mehmet Yaşin gibi de değil ama. Kullanılan her malzemenin ve pişiricinin de hikayesi anlatılır.

Bir de bizdekilere bak sözüm ona "Yemekteyiz" ama işin aslı format olarak "gömmekteyiz" ekranda birbirine gömen gömene.

(0) (0)
cd74gs 03.01.2019 15:50

Yemek Programında bir yemek adı geçiyor ama yemek dışı durumlar daha göz önünde çünkü reyting getiren tamamen bu durum Türk televizyonlarında kaliteli bir iş görmek imkansıza yakın.

(0) (0)
frekans41 03.01.2019 16:01

Bu programlarda yemek bahane küfür, çemkirme, hakaret şahane. Amaç insanları aynı masada buluşturup saç baş yoldurmak :)

(0) (0)
vuralcelik 03.01.2019 16:37

Yarışma yada yemek filan değil bunlar "bir şey" kuzenim katıldı bu yemek yarışmalarından bir tanesine yemekten çok gerginlik konusunda telkinlerde bulunuyormuş yapımcılar.

(0) (0)
derviÅŸ 03.01.2019 17:47

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol