Reyting sonuçlarına bakınca ortaya çıkan gün gibi gerçektir. 'Çukur' adlı dizi 2,5 senedir yayınlanıyor ve her reyting haftası fark ediyoruz ki listede bir numara. Yoksul bir mahallede herkes birlik beraberlik içinde, bir tane mafya babaları falan var ve tüm dünyaya meydan okuyorlar falan filan. Silahlar, raconlar, tekmeler ve tokatlar...

Show Tv Çukur'dan gerekli kaymağı yiyememiş olacak ki bir başka dizi 'Ramo' çıktı şimdi de karşımıza. Çukur'dan farkı var mı göremiyorum açıkçası. Çünkü iki dizide de gözlerimize sadece silah namlusu soktukları için başka şeylere odaklanamıyoruz. Dizide silah ve racon varsa senaryoya gerek yok zaten. Gerekli izleyici kitlesi hazır ve nazır olarak bekliyor.

Bu dizileri izleyenler toplumun alt kesimini oluşturuyor diye düşünüyorum. Ufak bir mahallede, fakir bir hayat süren ve eğitim konusunda gerekli desteği alamamış vatandaşlar yine bu dizilerde kendileri gibi yaşayan ama önüne gelene racon kesen adamları görünce kendi içlerinde gerçekleştiremediklerini bu dizilerde görerek rahatlıyor. Günü gelip kendinde de cesareti bulunca eline silahı alıyor ve mafyacılık oynamaya başlıyor.

Geçmişte Kurtlar Vadisi vardı fakat orda Çukur ve Ramo gibi bir ortam yoktu. İşin içinde derin devlet işleri vardı falan filan. Bu tarz mahalle konuları pek fazla işlenmiyordu. Elbette o dizide oldukça popülerdi ama Çukur ve Ramo gibi dizilerin gençlere daha fazla zarar vereceğini düşünüyorum. Herkes kolay kolay derin devletin içine girebileceğini düşünmez ama kendi fakir mahallesinde kolayca mafyacılık oynamayı düşünebilir.

Burada RTÜK dediğimiz kurumun da oldukça önemi var. Hababam Sınıfı yayınlanırken 'eşek' kelimesi bile sansürlenirken, iş kadına şiddet ve silahlarla mafyacılık oynamaya gelince gözler kör, kulaklar sağır oluveriyor. Bunun nedenini çözebilen var mı?

(0) (0)
malibaba 22.01.2020 14:34

Al birini vur ötekine. Hepsi şiddete özendiren iğrenç yapımlar

(0) (0)
sermestan 22.01.2020 15:16

Çocuklarımızı bunlardan nasıl koruyacağız? RTÜK de el atmıyor işe. Cidden sonumuz hayrolsun

(0) (0)
mooniron 22.01.2020 15:17

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol