Ünlü yönetmen Peter Jackson'un yönettiği ve J. R. R. Tolkien'ın romanından uyarlanan Yüzüklerin Efendisi serisinin her 3 filminde de Frodo Baggins karakteri canlandıran ve bugün 38 yaşına giren Amerika'lı sinema Elijah Wood'un Geleceğe dönüş filminde de oynadığını biliyor muydunuz?

28 Ocak 1981 tarihinde, Cedar Rapids, Iowa, Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyaya gelen Elijah'ı Yüzüklerin Efendisi dışında; Bobby, Sin City, Day Zero gibi pek çok önemli Holywood filminden tanıyoruz.

Ünlü yıldız şarküteri dükkanı işleten Debra ve Warren W. Wood çiftinin ikinci çocuğu olan Wood, henüz on yaşındayken çocuk model olarak çalışmaya başlamış.

Yerel tiyatrolarda çalışan ve reklamlarda rol alan Wood, kariyerinin asıl yükselişini, 1988 yılında, ailesi ile beraber Los Angeles'a taşınması sayesinde gerçekleştirdi. Ünlü bilim kurgu serisi Geleceğe Dönüş'ün II. filminde rol alan genç oyuncu, bu filmde canlandırdığı kısa rolün ardından Baltimore Üçlemesi'nin üçüncü filmi olan Avalon'un kadrosuna katılma şansı yakalamış.

Bize izlettiği unutulmaz karakterler için kendisine iyi ki doğdun Elijah diyorum.

(1) (0)
beskisehir26 28.01.2019 12:31

Ulan geleceğe dönüş filminde resmen minnakmış ya bu

(0) (0)
limonlimon 28.01.2019 14:08

bir daha Frodo Baggins performansına yaklaşması bile imkansız bence. Yakışıklı ama biraz da boydan kaybediyor.

(0) (0)
Suko 28.01.2019 14:10

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol