Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü, sevgilinizle güzel vakit geçirmek için harika bir gün. Mesajlar, çiçekler vs. derken, insan yapacak aktivite arıyor haliyle. Yemeğe çıkmak, iyi bir filme gitmek, gezip eğlenmek bunlardan bazıları. Ama eğer bunlar için vaktiniz veya imkanınız sınırlıysa, bugün için izlemeye doyamayacağınız bir sürü aşk filmi mevcut. O filmleri sizler için paylaşıyoruz.

1. DÖNERSE SENİNDİR (2016) 

IMDB: 4,0

Mehmet uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Selin'e deliler gibi aşık olan genç bir adamdır. Selin ise şarkıcı olma hayalleri kuran, hazırladığı demolarını yapım şirketlerine göndererek geri dönüş bekleyen genç bir kadındır. Selin'in dileği gerçek olur ve bir yapım şirketi Selin'le anlaşma yapar. Ancak Selin ve Mehmet, Mehmet'in bu süreçte ona verdiği tüm desteğe rağmen ayrılırlar. Mehmet ayrılığı kabul etmeyi reddeder ve arkadaşı Defne'nin de yardımıyla Selin'i geri kazanmaya karar verir. Selin'in yeni bir sevgilisi olması ise işleri iyice çıkmaza sürükler. Mehmet'in Selin'i geri kazanabilmek adına birbirinden komik ve zorlu yollarda yürümesi gerekecektir...

2. BİR GÜN (ONE DAY)  (2011) 

IMBD: 7.0

Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) üniversiteden mezun oldukları gün tanışan zıt kutuplardaki bu iki insan, birlikte geçirdikleri bir günden sonra hayat boyu sürecek bir arkadaşlığa adım atarlar. Biz her yılın 15 Temmuz’unda ilişkilerindeki başka bir ana tanık olurken, Emma ve Dex bazen birlikte, bazen ayrıdır. Ancak hayatta yol alırken aradıkları aslında hep yanı başlarındadır. Sevinçleri ve kavgaları, ümitleri ve kaybettikleriyle birlikte geçen 20 yıldan sonra, tanıştıkları o unutulmaz günün gerçek anlamı ortaya çıkacaktır. En İyi Film Oscar’ı adayı “An Education”ın yönetmeni Lone Scherfig’in yönettiği BİR GÜN, ülkemizde de yayınlanan ve birçok ülkede bir numara olan aynı adlı çok satan romanından David Nicholls tarafından sinemaya uyarlandı.

3. BRİDGET JONES'UN GÜNLÜĞÜ ( BRİDGET JONES DIARYY) (2001) 

IMDB: 6,7

Otuzlarının başlarında, hâlâ bekâr ve fazla kilolarını vermeye çalışan Bridget Jones, yeni yılla birlikte artık hayatında bir şeyleri değiştirmeye karar verir; sigarayı bırakmayı, kilo vermeyi, hayatının erkeğini bulmayı aklına koyar ve bir günlük tutmaya başlar.

Kısa süre içinde patronu Daniel Cleaver ile flört etmeye başlayan Bridget; çok geçmeden kendisinin tam bir çapkın olduğunu fark eder. İşyerinde iş arkadaşlarından Lara ile yakalayınca, Daniel’dan ayrılır ve kendine yeni bir iş bulur. Bu süre zarfında Noelde tanıştığı Mark Darcy ile birkaç kez rastlaşır ve gittikçe ona karşı hisler beslemeye başlar. Fakat Daniel’dan kurtulması düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. Bridget, kendini bir anda tamamen zıt karakterlere sahip iki erkek arasında bulur.

4. ISSIZ ADAM (2008)

IMBD: 6,8

Bir kitap dükkanında tesadüf eseri karşılan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada'nın hayatları o günden itibaren bambaşka bir yöne evrilir. Varlıklı Alper önemli bir restoranda, yüksek mertebeli bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir.

Ada ise hayat dolu, zeki ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan münzevi bir kızdır. Hayatını Beyoğlu'ndaki küçük dükkanında diktiği çocuk kostümleriyle kazanmaktadır. Bu iki farklı kişiliğin arasında o ilk anda filizlenen şey, ikisini de yıllar sürecek bir drama doğru sürükler.

5. SİL BAŞTAN ( Eternal Sunshine of the spotless mind) (2004)

IMDB: 8,3

Sil Baştan, ayrıldığı sevgilisinden kalan hatırlarını sildiren bir adamın hikayesini anlatıyor. İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.

Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

6. ROMANTİK KOMEDİ (2010)

IMBD: 5,3

Üç kanka olan Esra, Didem ve Zeynep, metropolde yaşayan üç güçlü kadındır. Aralarından biri dünya evine girecektir. Zeynep'in düğünü sürprizlere gebedir. İstemediği bir işte yıllardır çalışan Esra istifa eder, kötü giden ilişkisini sona erdirir. Reklâm ajansına çalışmaya başlayan Esra, ajansın kreatif direktörü Mert ile yakınlaşırken, Didem'de Mert'in arkadaşı aktör Cem Sezgin'den etkilenir. Üç arkadaşın kararları hayatlarını değiştirecektir. Amerikan romantik komedilerini andıran Romantik Komedi, arkadaşlığın ve aşkın hayattaki yerini vurguluyor, kadın-erkek ilişkilerine eğlenceli bakıyor.

7. NOT DEFTERİ (The Notebook) (2004)

IMDB: 7,8

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

8. İNCİR REÇELİ 2 (2014)

IMDB: 6,1

İlk film Sevgililer Günü için fazlasıyla acıklı olabilir. Ancak ikinci filmini izleyebilirsiniz. Metin (Halil Sezai), sevdiği kadını kaybettikten sonra uzun süreli bir yas dönemine girer. Artık barlarda şarkı söylemekte olan Metin'in yolu beklenmedik bir anda Gizem'le (Şafak Pekdemir) kesişir. Geçmişlerinde benzer şeyler yaşamış bu iki insan arasında yeni bir hikaye başlar.

9. AŞK TESADÜFLERİ SEVER (2011)

IMDB: 7,3

Çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen ve 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz (Belçim Bilgin), kendilerini engellerle dolu aşk macerasının içinde bulurlar. Bir yandan da geri dönüşlerle onların geçmişlerini izlerken, diğer yandan da Türkiye’nin 70'li, 80'li, 90'lı ve 2000'li yıllarında gezerek, dönemin unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğeleri, müzikleri, yaşam biçimleri Aşk Tesadüfleri Sever’in nostaljik yönünü tamamlıyor.

10. 500 DAYS OF SUMMER  ( Aşkın 500 Günü) (2009)

IMDB: 7,7

Sıradışı bir romantik komedi olan Aşkın 500 Günü, gerçek aşka inanmayan bir kadın ile ona aşık olan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Sevgililer Günü için hoş bir seçenek olan filmin başrollerinde Joseph Gordon-Levitt ile Zooey Deschanel yer alıyor.

11. AMELIE (2001)

IMDB: 8,3

Bir diğer klasik romantik komedi filmi, Paris’te yaşayan naif ve hayal dünyası geniş bir kızın çevresindekilere yardım ederken aşkı keşfetmesini konu alıyor.

12. GÜZEL BİR GÜN (One Fine Day) (1996)

IMDB: 6,5

Melanie Parks eşinden boşanmış, oğlu Sammy’le ilgilenen bekar bir kadındır. Jack Taylor ise gazetecidir. Yeni evlenmiş olan eski eşi kızları Maggie’yi bir haftalığına Jack’e bırakmıştır.

İkisi de çok önemli işlerinin olduğu bir gün çocuklarının okul gezisini kaçırırlar. İki çocuk da tam da böyle önemli bir günde başlarına kalınca ikili tüm gün boyunca çocukları birbirlerinin sorumluluğuna bırakarak günü atlatmaya karar verirler. Zaman geçip sokaklar kalabalıklaştıkça bu planın tahmin ettikleri kadar kolay olmayacağının farkına varırlar.

Güzel Bir Gün, George Clooney ve Michelle Pfeiffer’ın başrollerini paylaştıkları temponun hiç düşmediği eğlenceli bir romantik komedi.

13. ÖYLE OLSUN (1976)

IMDB: 6,7

Filmde, bir adamın tuzak kurduğu kadına âşık olması anlatılır. Gazetecilik yapan Ferit yeni bir yazı dizisi başlatır. Ünlü firmaların yaptığı düzenbazlıkları yazar. Son yazısında, ünlü iş adamı Hulusi Bey’in ürettiği yağların doğal olmadığından bahseder. Bu yazı dizisi gazetenin tirajlarını çok arttırır. Aynı akşam Ferit, bir diskoda Hulusi Bey’in kızı Alev’in evli bir erkekle eğlendiğini görür. Bunu gazetede haber olarak yayınlar. Ne var ki bu sefer hata yapmıştır. Hulusi Bey gazeteyi iflas ettirecek bir tazminat davası açar. Ferit de davayı kazabilmek için Alev’e bir tuzak kurar. Ancak işler Ferit’in plânladığı gibi gitmeyecektir.

14. SABRİNA (1954)

IMDB: 7,6

Sabrina, Amerika’nın en zengin ailelerinden Larabee’lerin şöforü Fairchild’ın kızıdır. Çocukluğundan beri, ailenin lüks davetlerine katılmış ama tabi ki kim olduğu kendisine hatırlatılacak şekilde muamale görmüştür. Buna rağmen ailenin çapkın küçük oğlu David’e de gizli ve platonik bir aşk duymuştur.

Sabrina yimili yaşlarına geldiğinde babası onu hem bu takıntısından kurtarmak hem de aşçılık okuluna giderek iyi bir hayat sürmesine katkıda bulunmak için Paris’e gönderir. Ancak işler pek de öyle gitmez. Sabirna iki yıl sonra geri döner ve o artık yaşamı ve zevklerini öğrenmiş, son derece dikkat çekici ve hoş bir hanımefendi olmuştur. Onun bu karşı konulması zor büyüsü karşısında David’in başı dönecektir. Ancak tam da o esnada aile, iş hayatını garanti altına alan bir planlama ile David için farklı planlar yapmıştır. David, bir şirket evliliği dahilinde Elizabeth ile nişanlanmıştır. Sabrina ile yaşanabileceklere engel olmaya çalışan David’in ağabeyi Linus ise farkında bile olmadan Sabrina’nın çekim alanına girmiş olacaktır.

Filmin senaristi Ernest Lehman, ilk olarak bu çalışması ile Onursal Akademi Ödülü’ü almıştır.

 

(0) (0)
metin67 14.02.2020 14:30

Eternal Sunshine of the spotless mind çok vurucu bir filmdir. İzlemenizi tavsiye ederim..

(0) (0)
skydd 14.02.2020 14:32

Listede olmayan ama çok seveceğinizi düşündüğüm bir film de benden olsun:" Love me if you dare" Fransız filmidir. Kesinlikle bir bakın derim

(0) (0)
Volkan Geçit 14.02.2020 14:33

Before Sunrise gibi bir filmi de izlememek olmaz. Tavsiye edebileceğim yapımlardandır. İzlemelisiniz

(0) (0)
Fügen Atasoy 14.02.2020 14:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol