Aleyna Çakır cinayetini araştırırken olayın faili olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun’un intiharının suçlusu olarak gösterilmeye çalışılan Müge Anlı'nın içine düştüğü durumu Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu kendi köşesinde masaya yatırmış.

İşte bu olayın çok daha derin olduğunu ifade eden ve' belki de Müge Anlı sadece Müge Anlı değildir' diyen Terkoğlu'nun Söz konusu o yazısı:

"Nereden suyu dökersen dök. Gidip aynı yerde toplanıyor. Çünkü kuralsız davranıyor gibi görünseler de akışkanların da bir mekaniği var. Tarih de sanki bir akışkan. Apolitik yok, daha az politik görünen var. Birikeceği yeri buluyor. Perşembe gecesi Keçiören’de boş arazide bir Kadın cesedi bulundu. İntihar gibi görünüyordu. Kimliği çok geçmeden anlaşıldı. Bir başka ölümün olağan şüphelisinin annesiydi. 3 Haziran’da, Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki genç kız, tavana asılı olarak bulunmuştu. Erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un ölümden sorumlu olduğuna dair, önceden kendisinin verdiği ifade, adli tıp raporu, dayak videosu dahil sayısız delil vardı. Buna rağmen Uygun’a yapılan “konut dokunulmazlığı” suçlaması bir yana dokunan olmamıştı. Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölü bulunması, meseleyi gazetelerin 3. sayfalarından 1. sayfalarına taşıdı." (yazının devamı için bkz:link)

(0) (0)
mstfkm 21.09.2020 12:27

müge anlı olayı tam tez konusu yıllardı her türlü konuyu işliyor ama ne rtük ne de başka bir merci gıkını çıkarmıyor
(0) (0)
kingahyed 21.09.2020 12:36

bu konu odatv'cilere kadar düştüyse yakında birşeyler patlar gibi
(0) (0)
Elharess 21.09.2020 12:48

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol