Show Ana Haber sunucusu Ece Üner'in, koronavirüs fırsatçılarına verdiği ayar (Bkz.) sonrası kendisine eleştiride bulunan gazeteci Ahmet Hakan'a yanıtıdır.

Ece Üner koronayı fırsat bilip fiyatları artıranları eleştirmiş ama Müslümanlık konusunu da işin işine katınca Ahmet Hakan'ın tepkisini çekmişti. Hakan, şu ifadeleri kullanmıştı köşe yazısında:

"Bizdeki seküler kesimlerde...

Öteden beri...

Ahlaksızlık yapanların, sahtekârlık yapanların, fırsatçılık yapanların alayının namazında niyazında insanlar olduğu yönünde...

İnsaftan, vicdandan, terbiyeden ve ahlaktan yoksun çok yerleşik bir önyargı vardır.

O çirkin önyargı, galiba Ece Üner’de de var biraz.

Ne hazin! Ne ayıp! Ne kötü!"

Ece Üner, kendisini eleştiren Ahmet Hakan'a önce Twitter hesabından yanıt verdi:

Aynı günün akşamında Show Ana Haber canlı yayınında isim vererek tepkisini gösterdi. Onu kendi yazısıyla vurdu. Sözlerini çarpıttığını, haksızlık yaptığını söyleyip "Bu yaptığınız Müslümanlığa sığar mı?" diye sordu. En sonunda da "Günün adamı değil, hakikatin adamıyım. Size de tavsiye ederim" diyerek zaman zaman yandaşlık eleştirilerine maruz kalan meslektaşını fena gömdü.

Sosyal medyada da pek çok kişi bu tartışmada Ece Üner'in tarafını tuttu. Ama Ahmet Hakan pes etmedi, polemiği sürdürdü. Bugün Hürriyet'teki köşe yazısında Ece Üner'e seslenmiş yine:

"Televizyonda haber sunan Batılı bir haber sunucusunun bir sahtekarlık, bir ahlaksızlık, bir fırsatçılık haberini sunduktan sonra kameraya dik dik bakarak 'Sorsan hepimiz Hristiyanız. Ama gel gör ki kilise haftada bir gün, ahlak ise haftanın yedi günü farz' falan diye bir laf söylediğini düşünün. Ne yaparlar o sunucuya Batı’da? Ne yapacaklar canım. Gülerler. Sadece gülerler

Ben de 'bizimkine' gülüyorum tabii.

Ama sadece gülmüyorum.

Ayrıca şunları da söylemek istiyorum:

Yahu Ece Üner!

Bir sahtekarlık, bir fırsatçılık, bir ahlaksızlık gördüğünde...

Aklına niye Müslümanlık geliyor ki senin?

Dün de söylemiştim, bugün de söylüyorum:

Fırsatçının, ahlaksızın, sahtekarın dinle diyanetle ilişkili olduğunu nereden biliyorsun?

Ayrıca...

Bir iyilik, bir güzellik, ahlaki bir davranış haberini verdiğinde...

Ekrandan seyircilere dik dik bakarak...

'Sayın seyirciler! Biliyorsunuz hepimiz Müslümanız... Bu iyiliğin, bu güzelliğin, bu ahlaklı davranışın nedeni de işte bizim Müslümanlığımızdır' falan diye şöyle afili bir nutuk çekiyor musun?

Tabii ki çekmiyorsun.

Müslümanlığımızın güzel ahlaktaki belirleyiciliğine işaret etmeye hiç mi hiç gerek duymazken...

Müslümanlığımız ile kötü ahlak arasındaki çelişkiye işaret etmeye neden gerek duyuyorsun ki?

Ama bütün bunlar...

Müslümanlık iddiasında bulunup da ahlakı öncelemeyen tiplerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii...

Bir dinleri olduğu için ahlaka ihtiyaç duymayan tipler var.

Ama Ece Üner’in söz konusu ettiği fırsatçıların, söz konusu ettiği sahtekarların, söz konusu ettiği ahlaksızların onlar olup olmadığı belli değil.

Neyse... Söylenecek daha çok söz var ama benim kalkmam lazım. Çünkü elimi 20 saniye boyunca sabunlu suyla yıkama vaktim geldi."

Sonda sanki bir virüs göndermesi gelmiş. Bakalım Ece Üner pazartesi günü yargı dağıtmaya devam edecek mi...

(0) (0)
ozlem17 14.03.2020 11:36

Ece hanıma yakıştıramadım. Bu hileyi ve sahtekarlığı islama, müslümanlara bağlamak doğru değil. Ahmet Hakan tepkisinde haklıdır

(0) (0)
buraksahin89 14.03.2020 11:56

Ece Üner'de mangal gibi yürek var. Açık açık korkmadan canlı yayında eğriye eğri, doğruya doğru diyor. Ahmet Hakan'ın ne olduğunu herkes biliyor

(0) (0)
xxdonjuanxx 14.03.2020 11:57

Ak-parti yalaması ahmet hakan 

(0) (0)
Dogru söz 14.03.2020 17:36

Ece hanım nedemiş koca kafalı anlamak istemiyor hakan mısin nesin burda zamları yapan kim ingiliz marketlerimi italyan toptancilarimi fransa esnafımı bizim kendi insanımız yani müslüman degilmi bunlar ecnebimi yani kes traşı kolanyanin kiralarn maskenin bilmem neyin fiyatina bak kac para oldu tabi sende para çok sana farketmez kardeşim burası musluman ulke burda muslumanliktan baska neyden söz edecekti aaa gelelim namaz 5 vakit ahlak 24 saat onuda anlamadiysan gercekten koca kafalisin ben lise mezunuyum nedemek istediğini anladım yazik sana burdanda kendine gündem yaratmaya meydana cikmaya çalışıyorsun ama kim takar seni videoyu ac ece hanimin dediklerini 99 defa izle 100 de dank eder bence 

(0) (0)
Ne mutlu türküm diyene 15.03.2020 12:20

"Zamları yapan kim ... bizim kendi insanımız yani müslüman değil mi bunlar" diyor sayın yorumcu. O esnafın kişisel ihtirasını sorgulayacağına onun dinine yöneltiyor eleştirisini. Kaldı ki o esnafın dindar mı değil mi veya hangi dine mensup olduğu da meçhul... Buradan hareketle o esnafın kişisel felsefesini, dinini vb sorgulamak, hele de bu sorgulamayı genelleştirmek vahim bir mantık ve değerlendirme hatasıdır.

(0) (0)
Ökkeş Kul 15.03.2020 15:13

Kırşehirli bir kardeşime trafik polisi soruyor soruyu bilirsen sana ceza yazmayacagim diye. Oda sor diyor belki izleyeniz olmuştur. ISTIKLALMARSINI KIm yazdı diye  (cevap )Neşet Ertaş. Lafın tamamami deliye anlatılır. Diye bir ata sözümüz var Ece hanımı anlayan anladı. Çokta yerinde olmuş. 

(0) (0)
Abc 16.03.2020 09:43

Ece Üner’e sonsuz teşekkürler. Ahmet Hakan’ı bilen biliyor zaten. 

(0) (0)
Yazık 16.03.2020 11:22

Bir insan gevşek olmasın yalama olmasın .çok zor çokk.

Ece hanım büyüksün...

(0) (0)
Koyunkasabı 16.03.2020 18:41

Ayrımcılık yapmış kimsenin dinine karısamaz dini bumezuya katması bılınçli

(0) (0)
Göktürk 17.03.2020 20:25

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol