Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun suç duyurusu üzerine Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında açılan davadır.

Hazırlanan iddianamede; Fatih Portakal'ın 6 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında (Bkz:link) Tekalifi Milliye'yi hatırlatarak, "Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef" ifadesiyle, Bankacılık Kanunu'nun 74'ncü maddesini ihlal ettiği belirtiliyor ve ünlü sunucu hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Portakal yazılı savunmasında "Paylaşımım tamamen ironi niteliğindedir" demiş.

Bu düşünce belki binlerce insanın aklına geldi. Madem Tekalifi Milliye günlerini örnek verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zaman insanların aklına bankalardaki paralara da el konulabileceği düşüncesinin gelmesi gayet normal. Fatih Portakal bunu dile getirdi diye günah keçisi mi oldu? O bunu söyledi diye ekonomideki kötü gidişatın sorumlusu mu oldu? Yapmayın, güldürmeyin insanları. Zaten bahane aranıyordu, ağzının içine bakılıyordu, bir pot kırsa da davalık malzeme çıksa diye.

(0) (0)
AsutieL 30.04.2020 16:07

Cumhurbaşkanı Tekalifi Milliye örneğini dayanışma ruhuna dikkat çekmek için verdi ama Fatih Portakal bunu başka türlü lanse etmeye çalıştı. İroni diyerek içinden sıyrılamaz. Kendisi Türkiye'nin en çok izlenen haber bülteninin sunucusu. Dolayısıyla halkta panik yaratabilir söyledikleri. Ama hapis cezası olacak türden de görülmemeli tabii. Belki bir telefon açılabilir, kendisine bu dönemde daha dikkatli yorumlar yapması rica edilebilir.

(0) (0)
labatula 30.04.2020 16:19

Yapında bozukluk varsa Fatih Portakal devletten mimarlık bekleme!!

Haini de barındırmayız…
Anlamayanlar anlasın…

(0) (0)
dermisim 30.04.2020 16:32

bu nasıl ülke ya gazeteci o özgür ne demek hapis  bu ne saçmalık ülkede gram adalet yok

(0) (0)
windy_emre 30.04.2020 17:35

Hak etdigini bulacakdir. Yemek yedigi sofraya tükürene acimak yok. Kendini birsey saniyor herhalde Mandarinenin büyügü

(0) (0)
Umut 30.04.2020 23:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol