Hepimiz çok güleriz ağlarız hiçbirini izlememek etmeyiz hepsinin yeri ayrı elbet ama sizce Kemal Sunal'ın en en güzel filmi hangisi?

(0) (0)
Marcelo Rubini 17.04.2019 14:24

YOKSUL (1986)
Bana göre en güzeli Zeki Ökten 'in yönettiği Umur Bugay'ın yazdığı ve Kemal Sunal, Şehnaz Dilan, Yaman Okay ve Kerem Yılmazer'in oynadığı Yoksul filmidir.

Türkiye büyük değişimler geçirmiş, Kemal Sunal müthiş yeteneğinin hakkını vermekten uzak vasat filmlerden yorulmuş, seyircinin beklentileri farklılaşmış, sinema sektörü çöküş sürecinde, arabesk kültür almış yürümüş... Bir iş hanında çaycılık yapan Yoksul'un öyküsü 1980'lerin Türkiye'sinin çok gerçekçi bir fotoğrafını çekiyor ve Kemal Sunal'a uzun süre sonra farklı bir rolde oyunculuğunu gösterme fırsatı veriyor.

(0) (0)
LeeeeeeK 17.04.2019 14:27

TOSUN PAŞA (1976)
Rastlayınca geçilemeyen, açınca kapatılamayan, taklidi yapılamayacak, tekrarı çekilemeyecek, yanına yaklaşılamayacak gelmiş geçmiş en komik Türk filmlerinden biri Tosun Paşa'da Kemal Sunal her şeyi yapıyor, bir tek gözlerinden ateş çıkaramıyor.

Yönetmen: Kartal Tibet
Senarist: Yavuz Turgul
Oyuncular: Kemal Sunal, Müjde Ar, Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda

(0) (0)
Sansculotte 17.04.2019 14:30

KAPICILAR KIRALI (1976)
Zeki Ökten daha önce Şaşkın Damat ve Hanzo filmlerinde Kemal Sunal'la oldukça iyi işler çıkarmıştı, ancak Kapıcılar Kralı gerçek bir dönüm noktası oldu diyebiliriz. Çekildiği dönem için riskli, cesur ve yenilikçi bir film olan Kapıcılar Kralı, Kemal Sunal'a da alışılmış rolünün dışında bir karakter oynama imkanı verdi. Antalya Film Festivali'nde daha önce hep jönlere verilen "En Başarılı Erkek Oyuncu" ödülü ilk kez bir komedi oyuncusuna gitti. Kapıcılar Kralı, daha sonraları bir kuşağı büyüten "Bizimkiler" dizisine de kaynaklık etti.

Yönetmen: Zeki Ökten
Senarist: Umur Bugay
Oyuncular: Kemal Sunal, Bilge Zobu, Sevda Ferdağ, Sevil Üstekin, Şevket Altuğ

(0) (0)
hellboy88 17.04.2019 14:34

KİBAR FEYZO (1978)
Kemal Sunal bu kez karşımıza oldukça zeki bir köylü olan Feyzo karakteriyle çıkıyor. Gülo'yla evlenmek için gereken başlık parasını toplamak için şehre çalışmaya giden ve orada başlık parası ve ağalığın olmadığını öğrenen Feyzo, ağa için başedilmesi zor bir tehdit haline gelir. Kemal Sunal'ın açık ara en siyasi filmi olan Kibar Feyzo, anlatım tekniği açısından da oldukça cesur ve yenilikçi bir deneme. İhsan Yüce ve Atıf Yılmaz, 70'lerde oldukça revaçta olan Brecht'in "epik tiyatro" kuramını sinemaya başarıyla uyguluyorlar.

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senarist: İhsan Yüce
Oyuncular: Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener Şen, İhsan Yüce, İlyas Salman, Erdal Özyağcılar 

(0) (0)
ercuTR 17.04.2019 14:36

ZÜBÜK (1980)
Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarlanan film Kemal Sunal'ın kariyeri için oldukça önemli bir fırsat oldu. Saf, temiz, sürekli kandırılan yurdum insanı rollerinin üstüne yapıştığı dönemlerde Kemal Sunal bu kez utanmaz, arlanmaz sahtekar politikacı İbrahim Zübükzade rolüyle kamera karşısına geçti. Sunal'ın performansı Nesin'in romanı, Atıf Yılmaz'ın senaryosu ve Kartal Tibet'in yönetimiyle birleşince ortaya pek de eskiyecek gibi görünmeyen bir komedi klasiği çıktı.

Yönetmen: Kartal Tibet
Senarist: Atıf Yılmaz
Oyuncular: Kemal Sunal, Nevra Serezli, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli, Memduh Ün

(0) (0)
seyir 17.04.2019 14:37

DÜTTÜRÜ DÜNYA (1988)
Düttürü Dünya sinemamızda eşine az rastlanır bir gerçekçilikle 1980'li yılların tüm havasını seyirciye yansıtmayı başarıyor. Ankara pavyonlarında klarnet çalarak geçinmeye çalışan Dütdüt Mehmet rolüyle izlediğimiz Kemal Sunal, kariyerinin en iyi oyunlarından biriyle karşımızda. Aynı ekibin (Bugay, Ökten, Sunal) diğer filmlerinde olduğu gibi bu filmde de kuvvetli bir senaryo, çok iyi yazılmış ve oynanmış yardımcı roller, incelikli bir anlatım ve ustalık var. Küçük insanlar, büyük hayaller, acı gerçekler derken bu kez mizah-hüzün dengesi hüzne doğru kayıyor. Sunal bu filmdeki rolüyle Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandı.

Yönetmen: Zeki Ökten
Senarist: Umur Bugay
Oyuncular: Kemal Sunal, Jale Aylanç, Cezmi Baskın, Erdal Gülver, Ayberk Çölok 

(0) (0)
actor33 17.04.2019 14:39

YÜZ NUMARALI ADAM (1978)
Yoksul bir ailenin utangaç ve beceriksiz çocuğu tesadüf eseri bir reklam yıldızı haline gelir, kısa sürede halkın sevgilisi olmuşken reklamını yaptığı ürünlerin kalitesizliği nedeniyle yalancı durumuna düşer. Sonrası, Şaban'ın kötü patronla mücadelesi. Osman Seden imzalı Kemal Sunal filmlerinin en iyilerinden biri Yüz Numaralı Adam. Kemal Sunal bu filmde oyunculuğun yanı sıra Fatma Girik'le birlikte yapımcılığı da üstleniyor.

Yönetmen: Osman F. Seden

Senarist: Osman F. Seden

Oyuncular: Kemal Sunal, Oya Aydoğan, Cem Erman, Ali Şen, Reha Yurdakul, Süleyman Turan 

(0) (0)
kamina 17.04.2019 14:40

ÇÖPÇÜLER KRALI (1977)
Karaborsa kuyrukları, duvarlarda yazılar, gelmeyen çöp kamyonları, gazetelerde iç karartan haberler...1970'li yılların sosyal yapısını göze sokmadan, müthiş bir incelik ve ustalıkla gösteren film, hem komik hem hüzünlü öyküsünün arkasında çok daha derin bir şeyler anlatıyor sanki. Boşa yazılmış tek bir diyalog, olmasa da olur tek bir sahne, rahatsız edecek tek bir mimik bile bulamayacağınız Çöpçüler Kralı, yönetmenin müthiş müzik kullanımıyla da gönüllerde ayrı bir yere sahip.

Yönetmen: Zeki Ökten
Senarist: Umur Bugay
Oyuncular: Kemal Sunal, Şener Şen, İhsan Yüce, Ayşen Gruda, Erdal Özyağcılar, Türker Tekin, İlyas Salman

(0) (0)
eozen81 17.04.2019 14:41

ŞABAN OĞLU ŞABAN (1977)
Abartılı, uyumsuz,yavaş, baştan sona saçmalıklarla dolu bir film. Ancak bu saydıklarımız film için olumsuz bir eleştiri değil, tam tersine güldürü sinemasında oldukça iddialı bir tarzın gereği olarak yapılmış bilinçli tercihler. Geleneksel Türk temaşa sanatlarından açıkça yararlanan film, efsanevi bir kadronun muhteşem uyumuyla tam bir Türk komedi klasiği.

Yönetmen: Ertem Eğilmez
Senarist: Sadık Şendil
Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda, Şevket Altuğ

(0) (0)
kerem2018 17.04.2019 14:43

SÜT KARDEŞLER (1976)
Süt oğlum Şaban, emir erim Ramazan, damadım Bayram, kumandanım Hüsamettin... Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani isimli romandan yola çıkılarak çekilen film, birbirinin yerine geçen karakterler, abartılı tesadüfler, yanlış anlamalar gibi unsurları başarıyla kullanan dolantı komedisi türünün en iyi örneklerinden biri.

Yönetmen: Ertem Eğilmez
Senaryo: Sadık Şendil 
Oyuncular: Kemal Sunal, Şener Şen, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Ergin Orbey

(0) (0)
mrlash 17.04.2019 14:45

SALAKO (1974)
Sinemaya başladığı ilk yıllarda Arzu Film yapımlarında canlandırdığı yardımcı rollerle dikkatleri üzerine çeken Kemal Sunal, bu filmle ilk kez başrol oynuyor. Salının sallandığı, çarşambanın çarşafa dolandığı film, ağanın kızına aşık saf ve temiz delikanlının bir eşkiyaya zoraki dönüşümünü anlatıyor.

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senarist: Sadık Şendil, Ertem Eğilmez
Oyuncular: Kemal Sunal, Meral Zeren, İhsan Yüce, Feridun Çölgeçen, Oktar Durukan

(0) (0)
haluxxx 17.04.2019 14:47

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol