Corona virüs nedeniyle Süper Lig'de oynanacak maçların seyircisiz oynanacak olması sonrası milyonlarca futbolseverin yanıtını merak ettiği sorudur. Malum, hafta sonu Galatasaray-Beşiktaş derbisi var. Diğer tarafta da Trabzonspor-Başakşehir. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçlar.

Bein sport şifresiz mi?

Dünden beri herkes merak ediyor. bein sports şifresiz mi? Galatasaray Beşiktaş maçı şifresiz mi olacak? Galatasaray Beşiktaş maçı hangi kanalda? Maçlar şifresiz mi?

İşte bu konuyla ilgili Habertürk'ün Fenerbahçeli spor yazarı Serdar Ali Çelikler taraftarları heyecanlandıran bir yazı yazdı ve maçların şifresiz yayınlanacağını iddia etti.

İşte o yazı:

"Coronavirüs Covid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiliyor. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan sağlık kurulu tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını açıkladı. Maçların ertelenme ihtimali şu an için gözükmüyor. Ancak salgının durumu gün be gün değil neredeyse saat başı değiştiğinden salı günü UEFA toplantısının ardından yeni kararlar gelebilir. Şimdilik durum, "Ligimiz devam ediyor ve nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.." 

Bizim ülkemizde henüz ölümle sonuçlanan bir vaka olmamasına karşın liglerin ve okulların ertelenmesi tedbire verdiğimiz önemi gösteriyor.

Bu kararlardan sonra ortaya beIN Sports'un maçları şifresiz yayınlayıp yayınlamayacağı sorusu konuşulmaya başlandı. 
Spor Bakanlığı konu ile ilgili devreye girdi ve beIN Sports ile görüşüldü. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Aşırı bir gelişme olmazsa muhtemelen yarın beIN Sports maçları şifresiz yayınlayacağını açıklayacak ve hafta sonu, derbi de dahil maçlar şifresiz yayınlanacak."

Koronavirüse karşı maçların sağlık açısından seyircisiz oynanması kararı doğru. On binlerce insan aynı ortamda bir araya geliyor sonuçta. Ama maça gidemeyen insanlar bu defa kafelere, barlara, çeşitli mekanlara akın edecek bu kez. Yani yine virüs salgını için kötü bir senaryo. O nedenle maçların muhakkak şifresiz yayınlanması gerekir ki insanlar dışarı çıkmasın, evinden izleyebilsin.

Ama insan sağlığı söz konusuysa bu da yetersiz kalır. Maçların komple ertelenmesi daha doğru. Sonuçta maçın oynanacağı gün statta, sahada görevli insanlar, sporcular var. Onları da düşünmek gerekir.

(0) (0)
Karabey 14.03.2020 12:43

Bu pazar şampiyonluğun kaderini etkileyecek çok kritik 2 maç var. İlki Trabzonspor-Medipol Başakşehir maçı. Başakşehir zaten seyircisiz oynamaya alışkın ama bordo mavililer evinde seyirci avantajını iyi kullanıyordu. Seyircisiz maç onların avantajını yok edecektir.

Diğeri ise haftanın en önemli maçı; Galatasaray-Beşiktaş derbisi. Galatasaray 4 büyük takım arasında son 3 yılın sahasında en başarılı takımı. Hatta uzun süren iç sahada yenilmezlik serisi bu sezonki Başakşehir mağlubiyetiyle bozuldu. Ligde de peş peşe aldığı güzel sonuçlarla bir anda şampiyonluk yarışına ortak oldu sarı kırmızılılar. Zaten formdalar, derbinin favorisiler ama ne olursa olsun Galatasaray taraftarı başka taraftarlara benzemiyor, desteğiyle takımı adeta bir kişi fazla oynatıyor. Rakiplere de kabus oluyor tabii. 

Alınan karar sağlık için doğru ama seyircisiz oynamak Galatasaray'a büyük darbe vuracaktır. Beşiktaş'ın işine gelir zaten. Hafta boyunca maç seyircisiz oynansın diye sosyal medyada kendini yırtan Beşiktaşlı taraftarlar, seyircisiz oynama kararı çıktıktan sonra takımı uğurlamak için tesislere davet etti. Hani şu kendine efendi dedirten Beşiktaş'ın Çarşı'sı.

Umarım şifresiz olur, kimse dışarıda mekanlarda toplanmak zorunda kalmaz.

(0) (0)
rundll32 14.03.2020 13:17

Şifresiz yapın tabii kardeşim millet virüs mü kapsın dışarıdan! Şifresiz yayınlanmayacaksa bi halta yaramaz, bırakın seyircili olsun o zaman

(0) (0)
bugrakapan 14.03.2020 13:29

Iyi olur şifresiz olursa bugünlerde anlayışlı olmak önemli..

(0) (0)
Tower 15.03.2020 13:24

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol