175 milyon dolara mal olan martin scorsese imzalı netflix filmi the irishman'a harcanan bütçenin büyük kısmının, oyuncuların CGI aracılığıyla daha genç görünmesini sağlamak için kullanıldığı mevzudur.

Filmler için yaşlandırma hilelerine harcanan at nalı kadar bütçeleri duymuştuk elbet ama gençleştirme için yapılan bu çalışma neredeyse ilklerden denilebilir. Bu film bu yönüyle de sinema teknolojisinin geldiği noktayı görmemiz bağlamında ve dahası gideceği noktayı anlamamız açısından da çok çarpıcı bir örnek bence.

Film, özellikle Robert De Niro’yu gençleştirmek için pek çok sahnede CGI teknolojisinin kullanılmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hatta oyuncuları gençleştirmek için kullanılan CGI teknolojisi nedeniyle film, 175 milyon doları aşan bütçesiyle Martin Scorsese’nin bugüne kadarki en pahalı filmi. Filmin kurgusunu yapan Thelma Schoonmaker, verdiği bir röportajda oyuncuları gençleştirmek için kullanılan CGI teknolojisinin filmde yoğun bir şekilde kullanıldığını açıklamıştı. Filmin ilk yarısında oyuncuları gençleştirip, ikinci yarısında kendi yaşlarına geri döndüklerini söylemişti.

Martin Scorsese, başvurduğu bu yöntemin getireceği sonuçlardan emin değil. Robert De Niro’nun hem gençlik hâlinin hem de şimdiki görünüşün filmde yer alacak olmasının, izleyicide bir karışıklık yaratacağını düşünmüştü. “Oyuncuları bugünkü hâlleriyle izlemeye çok alışkın olduğumuz için bu konuda hepimiz endişeliyiz. Önceki ve sonraki hâllerini bir araya getirdik. Elbette bazı değişiklikler oldu ama duyguların korunması konusunda elimizden geleni yaptık.” açıklamasını yapmıştı. Bu yüzden usta yönetmen, her şeyin gerçekçi görünmesi konusunda büyük gayret göstermiş.

Öte yandan bu durum, filmin kurgusunun kronolojik olarak ilerlemediği ihtimalini akıllara getirmişti. ama filmin görücüye çıkmasıyla birlikte daha önce oluşan olumsuz beklentiler de bir anda dağılmış zira film izleyiciden şimdilik tam not almış durumda.

(0) (0)
marki 17.01.2020 14:46

netfilix ile birlikte hem filmlerdeki senaryolar hem de kullanılan teknolojide büyük bir gelişme yakalandı sektör açısından uzun vadede faydalı olacağı kanısındayım.

(0) (0)
Volkan Geçit 17.01.2020 14:58

Senaryosu kötü ve sadece görsel efektten ibaret süper kahraman filmlerine harcanacağına böyle “babalara” harcansın para. 

(0) (0)
mehmetbasova 17.01.2020 14:59

Gereksiz çaba hiç bi boka yaramamış

(0) (0)
mnterece 17.01.2020 14:59

Güzel bir teknolojik imkan sağlanmış fakat bunu ikinci kez yaptın mi b.ku çıkar. Artık yaşları ne ise o yaşta oynasınlar. Insan sonuçta yaslanan varlik ve bunu kabullenmeli. Ajda Pekkana da ithaf olunur

(0) (0)
lika 17.01.2020 21:40

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol