Netflix'in en beğenilen yanlarından birisi olan 'izlemeye devam et' kısmında yapılan güncellemedir. Platform iyi hoş da bu izlemeye devam et bölümünde şöyle bir sorun vardı. Diyelim bir filmi açtınız, yarısına kadar zor sabredip sonra kapattınız ama izlemeye devam et alanında bu film karşınıza çıkmaya devam ediyor. Bir daha izlemeyeceğinizi bildiğiniz filmleri, dizileri o bölümde görmek sinir bozucu oluyordu. Çünkü basitçe, uğraştırmadan kaldırabileceğiniz bir yol yok.

Kaldırmak için web üzerinden Netflix'e girerek izleme ayarlarınızı yönetmeniz gerekiyordu. Bunu sonrada öğrendim maalesef. Ben kendimce şöyle bir yöntem bulmuştum; filme kaldığım yerden devam edip ileri sarıyordum, en sonuna. Son 15-20 saniyeyi izleyip filmi bitirince geri dönüp baktığımda o filmin 'izlemeye devam et' bölümünden kalktığını görüyordum ama bu uğraşlara gerek bile olmamalı hiç. 

İşte Netflix de bu konuda gelen şikayetleri dikkate almış olacak ki, yarım kalan içerikleri silme imkanı sunuyor artık kullanıcılara. 'İzlemeye devam et' bölümündeki içeriklerden birine tıkladığınızda karşınıza 'içeriği kaldır' seçeğeni çıkacak.

Bu yeni güncelleme şu anda Android kullanıcıları için aktif durumda. iOS kullanıcıları ise 29 Haziran'dan sonra kullanma fırsatına erişecek.

(0) (0)
Nafta03 24.06.2020 15:19

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol