Online dizi-film-belgesel platformu Netflix'in Türkiye'deki sinema televizyon çalışanlarına yönelik maddi desteğidir.

Salgın nedeniyle olumsuz etkilenen sektör çalışanlarına destek olmak amacıyla mart ayında global bir girişim başlattığını duyuran Netflix, Türkiye’deki sinema televizyon sektörü çalışanları için İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Sinema Televizyon Sendikası ile ortak bir adım attı ve kamera arkası çalışanları için 4 milyon TL tutarında destek sundu. Desteğin yönetim ve dağıtımı ise İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası tarafından yürütülecek.

Söz konusu desteğe serbest çalışanlar da dahil olmak üzere Türkiye çapında prodüksiyonların durmasından olumsuz etkilenen kamera arkası çalışanları (kamera, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde asistanlık, koordinatörlük, operatörlük ve teknisyenlik gibi çeşitli görevler üstlenenler) başvurabilecek. Destek kapsamında bir defaya mahsus dağıtılacak kişi başı tutar ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

Desteğe başvuru koşulları ve hak sahibi olma kriterleri hakkında detaylı bilgi içeren rehber, Sinema Televizyon Sendikası’nın internet sitesinde yer alıyor. Destek için başvuru süreci 25 Mayıs 2020’de başlayacak ve online başvuru formunun aynı sitede yayınlanmasının ardından başlayarak, 14 gün boyunca devam edecek. İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası üyelerinden oluşan değerlendirme kurulu, başvuruların başlamasını izleyen üç haftalık süreç içerisinde başvuruları inceleyecek ve desteğe hak kazananları belirleyecek. 

Ayrıntılar için (bkz:link)

(0) (0)
birant 26.05.2020 12:43

Devletin yapmadığını Netflix yapıyor, ne hallere düştük

(0) (0)
uatumen 26.05.2020 12:54

Çıkarı var ki dağıtmış yardımı. Buldu Türkiye gibi yağlı kapıyı, deli gibi izleniyor, bu pazara yatırım gibi bir şey aslında

(0) (0)
tarantas1 26.05.2020 12:55

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol