İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü olmasına rağmen TV programlarına "Psikolog" unvanını kullanarak çıkan yazar Azra Kohen'in cehaletini gösteren olaydır.

Habertürk'te Oylum Talu'nun sunduğu Burası Haftasonu adlı programa katılan bu şarlatan, tanrıya inanıyor ama gözüyle göremediği virüse inanmıyor, koronavirüsün evrim geçirmediğini savunuyor. Bir de öyle iddialı ki, bakın neler diyor:

“Biz söylenenlere değil delillere bakmak zorundayız. Delillere baktığımız zaman Wuhan’dan giden uçakta virüs bir anda beyine gitmekten vaz geçmez. Yani, beyine gitmekten vaz geçeyim de ciğerlere gidip oksijeni keseyim diye bir evrim yoktur. Doktorlar, böyle bir evrim vardır çünkü virüs bulunduğu, konakçı olduğu yapıyı yok etmek istemezler diyor. Bunun delili nerede? Virüs, fotoğrafı çekilemeyen çok küçük bir yapı. Bu, delili olmayan, bir insanın teorisi. Bana bunu kimse delille açıklama yapamaz. Bu, insan zihninde bağlama yaparak ürettiği şeylerden birisi. Benim delilim nerede? Çin’de çıkan virüsle şu anki virüs arasında çok ciddi farklar var. Bakın bir gemi vardı. Burada bir çok insan virüs kaptı. O gemi ile Wuhan arasındaki ortak noktayı bulun.”

Cumhuriyet Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Özlem Kayım Yıldız da ağzının payını vermiş ama. 

Yazık ki bunun yazdığı popüler kültür ürünü içi boş kitaplar (Fi, Çi, Pi) yüz binlerce sattı. Sonra bunlar dizi oldu, sonra servet kazandı.

(0) (0)
rundll32 07.04.2020 12:47

Üniversitenin Radyo TV bölümünden mezun olup ne zamandır psikolog olunuyor?

(0) (0)
westt 07.04.2020 16:11

Bu medyayla bu kadar olur ne bekliyorsunuz

(0) (0)
orsinodarcy 07.04.2020 16:14

Kadın ayrı boş ama Oylum da onun kadar boş en az. En fazla izdivaç sunucusu olur bundan

(0) (0)
UMTSZ 07.04.2020 16:14

Sunucunun önüne ne koyarlarsa yiyor efendim suçlu kanal. Psikolog dahi değilmiş bu kadın yalancıymış. 3 tane ergen seviyesinde kitap yazmış.

(0) (0)
dza 07.04.2020 16:15

Virüs bir parazittir dedi kadın, helal olsun! Yazıklar olsun bizi yetiştiren mikrobiyoloji hocalarına.. yıllarca viroloji, parazitoloji, bakteriyoloji, mikoloji diye ayırıp ömrümüzü yediler... bak hepsi aynıymış 😄

(0) (0)
semafuat 07.04.2020 16:16

Kohen'in sosyal medya hesabindan benim gibi sıradan vatandaşların soyledikleri teoriden ileri gidemez diyor. Belki bu videonun öncesindede söylemiştir bilmiyorum ama onemli degil.Onemli olan şu ki Insanlari sırf bizim gibi dusunmuyor diye karalıyor olmamız.Ayrica psikojik bakımdan sanat eseri sayilabilecek eserleride aşağılanmış.Birde koskoca profesör onu cehaletle suçlamış. Burda cahil olan kohen mi profmu yoksa koheni karalayan kişimi? Ilginç.
(0) (0)
Aybars 20.08.2020 03:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol