Devlet bünyesindeki TRT'de, koronavirüse karşı alınan önlemdir. Türkiye'de de görülen virüs vakası nedeniyle 6 bin kişinin çalıştığı Ankara'daki TRT Yerleşkesi'nde uzaktan erişim yayınlarına geçilmesine karar verilmiş. 

Muhabirden editöre, kameramandan teknik ekibe kadar tüm çalışanlar eve yollanmış. Ekipler ikiye bölünmiş, dönüşümlü olarak 14 gün evden çalışacaklar. Editörler haberlerini evden yazıp gönderecek. Rejideki insan sayısı minimuma çekilmiş. İdareciler işlerini evden yürütecek. Yemekhane de önlem alınan yerlerden. Köşe bucakta dezenfekte çalışmaları başlamış.

Aklın yolu bir. Olması gereken bu zaten. Dünyada da pek çok şirket evden çalışma talimatı veriyor personellerine. Darısı diğer tüm kurum ve şirketlerin başına.

İlla virüs tüm ülkeye yayılınca mı karantinaya geçmek lazım. Bu sefer de biz erken davranalım, sokaklara mecbur kalmadıkça çıkmayalım, tokalaşmayalım, öpüşmeyelim. Evden de çalışabilecek mesleği, işi olanların bu yöntemi uygulaması şart.

(0) (0)
sidarta-82 14.03.2020 16:58

Korkmayın kardeşim bu kadar, ne abarttınız ya. Siz temizliğinizi yapın, önleminizi alın, kolay kolay bulaşmaz. Herkes dikkat ederse hijyene, atlatırız bu virüsü salgına dönüşmeden.

(0) (0)
colacierman 14.03.2020 17:13

Bahtımızda ne yazmışsa o, çok da kurcalamamak lazım. Kaderimizde varsa, odadan bile çıkmadan gelir bulur. Yine de allah milletimizi korusun

(0) (0)
winsome 14.03.2020 17:14

Ulan şu kaderci tayfa yok mu, ne rahat insanlarsınız siz ya. Tüm dünya kırılmış, bunlar kader kader diye tutturmuş.

(0) (0)
kingahyed 14.03.2020 17:16

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol