Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici tarafından gündeme getirilen iddiadır. Üniversite tercihleriyle ilgili televizyonda özellikle haber kanallarında yayınlanan programlarda özel üniversitelerin gizli reklamının yapıldığını söyleyip devlet üniversitesi rektörlerine ise yer verilmediğine dikkat çekmiş. Özellikle NTV'de Sadık Gültekin'in sunduğu 'Doğru Tercih' programına yüklenip birtakım sorular yöneltmiş:

"Dikkat ederseniz reklamlarda daha çok üniversitelerin kampüsünden, olanaklarından, eğitim yöntemi gibi özelliklerinden Söz ediliyor. Üniversitenin akademik düzeyi ile bilimsel başarılarıyla övünen reklam yok. Reklamlarda tam bir öğrenci kapma yarışı söz konusu.

Tercih programlarında özel üniversitelerin örtülü reklamlarının yapıldığı aşikâr. Üniversiteye girecek gençlerin karar aşamasında uzman görüşüne olan ihtiyaçları ticari amaçlarla kötüye kullanılıyor. Tercih programları, yerel televizyonların seçim sürecinde belirli adaylar için düzenlediği özel programları çağrıştırıyor.

1- “Doğru Tercih” programına davet edeceğiniz üniversite yöneticilerini hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?  2- Programa neden hep özel üniversitelerin rektör ve dekanlarını çağırıyorsunuz? 3-  Programa katılan üniversite yöneticilerinden ücret alınıyor mu? Ya da programa sponsor olmaları isteniyor mu?" 

Yazının tamamını okumak isteyenler için (bkz:link)

(0) (0)
Bienvenido 11.08.2020 09:50

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Sürekli özel üniversite yöneticileri geliyor. Özele özendiriyorlar resmen çocukları ve aileleri
(0) (0)
actor33 11.08.2020 10:20

Biraz haksızlık olmuş sanki. Ben devlet üniversitesi rektörlerine de sıkça denk geldim. Faruk Bey'in zap şansızlığı herhalde
(0) (0)
secavendi 11.08.2020 10:21

Vallahi reklamını gizli değil aleni de yapsa çocuğunu özel okula gönderecek aile pek kalmadı artık günümüzde. Biraz durumu olan da parayı harcarken ince eleyip sık dokuyor. Varsa tutan güzel devlet okulları, niye yollasın ki özele?
(0) (0)
dizikopat 11.08.2020 10:33

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol