TRT'nin unutulmaz "Evet - Hayır" yarışmalarının sunucusu "laf alıp laf satan adam" lakaplı Erkan Yolaç'ın henüz henüz genç olduğu bir dönemde Yeşilçam'dan Berker İnanoğlu'nun yapımcı Türker İnanoğlu'nun ise yönetmen olduğu 1964 yapımı Mehhaneci / Can Düşmanı adlı melodram filmi için hazırlanan ve fildeki esas oyuncuların karakterlerini kendilerinin anlattığı fragmandır.

Filmin reklamı için düşünülen senaryoya ve özene hayran olmamak elde değil.

Sizce de çok ilham verici değil mi?

Filmde, ölümün eşiğindeki bir gencin aşkı anlatılır. Erol, varlıklı, yakışıklı bir gençtir. Henüz hayatının baharındadır. Doktorundan kanser olduğunu öğrendiğinde üç aylık ömrü kalmıştır. Erol, o gün intihar etmek niyetiyle arabasına biner.

Ancak radyoda ısrarlı bir kan anonsu yapılmaktadır. Kendi ölümüyle başka birinin hayatı arasında gidip gelmektedir. Kan vererek hayata döndürdüğü Sema, can simidi gibi yetişmiştir. Fakat Erol, geri dönüşü imkânsız bir karar vermek zorunda kalacaktır.

(0) (0)
dirty_y 06.02.2020 14:40

oldukça yaratıcı, senarist bildiğin fragman için de senaryo yazmış. şimdi artık bu işler böyle yürümüyor. film bittikten sonra fragmanı hazırlayacak ekibe gönderilir ekip filmde çarpıcı olduğuna inandığı sahneleri alıp dilediği gibi bir sırayla kurgular.

(0) (0)
unalicen 06.02.2020 14:51

yanlız kullanılan dile bakar mısınız şimdinin dilinden ne kadar uzak "bendeniz) diyor başrol kendisine. Çok seviyorum bu dili. sevmediğim şey ise döneminm sokak ağzı diye verilen racon kesme yöntemi yok "marizlerim" yok "bozulma hemen" bilmem ne. kimseye yakışmıyor ama kadının ağzına hiç yakışmıyor.

(0) (0)
isk81 06.02.2020 16:01

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol