Onlide dizi film platformu Netflix'te yeni başlayan gençlik dizisi Aşk 101'in yol açtığı tartışmadır.

Dizide eşcinsel bir karaktere yer verilmesi, gençlerin eşcinselliğe yönlendirildiği ve genç bireylerin gelişiminin olumsuz yönde etkilendiği gerekçesiyle şikayet edilmişti. Hatta dizinin eşcinsel karakteri 'Osman' yüzünden Netflix aboneliğini iptal kampanyası bile başlatıldı (bkz:link)

Geçtiğimiz günlerde Cimer’e bir ihbar yapılmış, RTÜK'e de şikayet edilmişti. (bkz:link) Savcılığın Aşk 101 dizisi hakkındaki ihbar sonrası verdiği karar belli olmuş.

Savcılık, söz konusu dizinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmadığını, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için de ücret talep edildiği belirtmiş.

Kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizi de insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği belirtilip, ihbarı değerlendirmeye almamış. Ve şikayete yönelik soruşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş.

Bu olay çok uzatıldı. Kişilerin hür iradeleri var. Diziyi izlemeden hemen kulaktan dolma bilgilerle karar verilmesi ve yorum yapılması çok saçma. Osman isminde biri var ve eşcinsel diye hemen olay çıkarıldı. Pardon da bu ülkede ve dünyada kaç insan var böyle. Aileleri istemiyor olabilir ki kendileri bile belki istemiyordur bu durumda olmayı ama onların elinde olan bir şey değil. Bu ülkede dışlanıyorken özellikle kim öyle olmak ister ki? Eşcinsellik hormonal bir yönelim, tercih değil. Ve bu bireylerin toplumda dışlanıp hor görülmesi çok yalnış.

Ki gelelim diziye; kaldırılsın diye isyan eden insanların kaçı doğru düzgün izledi acaba bu diziyi? Dizide sürekli eşcinselliğe iten bir şey yok. Birkaç lise öğrencisinin aşırı haylaz ve serseri hallerinden dolayı okuldan atmaya çalışan bir topluluk ve buna engel olan bir öğretmenin hikayesi. Çocukların öyle olmasının nedeni de aileleri aslında. Ailelerinden gerekli ilgiyi göremedikleri ya da görüşlerine, hayatlarına saygı duyulmadığı için çocuklar o halde. Yani dizinin kimseyi kötüye veya eşcinselliğe ittiği yok.

O kadar çok dizilerden ahlak bekçiliği yapacaksanız TV'lerde yayınlanan daha vahim diziler var. Hem de gerçek hayattakileri etikleyen, şiddet, taciz, istismara teşvik eden. Bunlara ses çıkarılmazken Aşk 101'i büyütmek çok saçma.

(0) (0)
Vatuz 07.05.2020 15:40

gerçekten onlarca öldürmeli şiddet dolu dizi varken neden bu dizi bu kadar rahatsız etti sizi
(0) (0)
?? 07.05.2020 15:59

siz önce o saçma sapan entrika dolu dizilere laf edin sonra buna 

(0) (0)
erol 07.05.2020 16:02

eşcinsel içerikli olması mı bu kadar rahatsız etti yok mu öyle insanlar neden öyle yargılıyorsunuz insanları 
(0) (0)
tayfun 07.05.2020 16:03

Vay be kardeşim ne kadar totoş meraklısı savunucusu varmış. Eşcinselliği savunan da o işlere niyetlidir başka bir izahı yoktur!

(0) (0)
kerem2018 07.05.2020 17:01

Hadi eşcinsel olup da savunanları anlarım da olmayıp da savunanlara ne oluyor? Kendi erkek çocukları gay olsa mesela, onun cinsel hayatına da saygı duyacaklar mı? Ya da aynı şekilde kızlarının? Bunun cevabını verebiliyorlarsa helal olsun

(0) (0)
azizelaziz 07.05.2020 17:03

"Alevileri neden savunuyorsun, sen alevi değilsin ki" diye sorana, Aziz Nesin'in verdiği cevaptır, azizelaziz'e kapak olsun: "Sana nasıl anlatayım, insan değilsin ki!"...

(0) (0)
makbulecan 08.05.2020 21:21

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol