Milli Piyango ve İddaa'yı 10 yıllığına bünyesine katan Demirören Holding'in, etik olmayacağı gerekçesiyle Demirören Medya çalışanlarına bu oyunları yasaklamasıdır. Personele geçilen uyarıda şu ifadeler kullanılmış:

“Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Bildiğiniz üzere Demirören Şirketler Grubu bünyesindeki Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yatırımları A.Ş. (“Sisal Şans”) Türkiye Varlık Fonu tarafından 320 Sayılı Millî Piyango Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Kapsamındaki Şans Oyunlarının Düzenlenmesiyle İlgili Bazı İş ve Hizmetlerin Özel Hukuk Tüzel Kişilerine Özel Hukuk Sözleşmesiyle Yaptırılmasına İlişkin Sözleşme kapsamında, T.C. Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün izleme ve denetimine tabi olmak üzere Türkiye’de 10 yıl süreyle, Türkiye Varlık Fonu’nun onay verdiği şans oyunlarını düzenlemesine ilişkin iş ve hizmetleri yerine getirmek üzere yetkilendirilmiştir. Şans Oyunlarına ilişkin ilgili mevzuat gereği çalışanların yetkilendirme kapsamındaki oyunları doğrudan veya dolaylı olarak oynamaları yetkilendirme sözleşmesine uygun değildir.

Bu kapsamda, Demirören Şirketler Grubu bünyesinde görev yapmakta olan tüm çalışanların, -varsa- üyeliklerini sürdürmesinin etik olmayacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle, Grubumuz tarafından alınan karar gereği Şirketlerimizde çalışanların varsa üyeliklerini sonlandırmaları, sonlandırmayanların tespit edilerek uyarılmaları için tüm Grup Şirketlerindeki çalışanlara ait bazı kişisel verilerin Sisal Şans'a aktarılmasına karar verilmiştir.

Aktarım sonrasında gerekli sistemsel kontroller yapılacak ve var ise çalışanlarımızın şans oyunları üyeliklerinin iptali için gerekli işlemler başlatılacaktır. Mevcut üyeliklerin kapatılmasına ilişkin süreçler sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.

Konuya göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz.”

(0) (0)
yuureii 13.08.2020 18:42

Ne kadar şansızlar. Ek gelir gibi para kazanamayacaklar iddaa'dan.
(0) (0)
vuralcelik 13.08.2020 19:08

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol