Türkiye'de yayınlanan diziler için genel algı kadınların izeldiği yönünde. Klasik geyik derbi var diyen erkek, dizi izlemek isteyen kadın ve dizilerin tüketicisinin kadın olduğu gerçeği (en azından genel anlamda böyle algılanıyor)

Peki bu kadar kadın egemen bir durumda yayınlanan dizilerde kaç tane kadın direkt başrolde gözüküyor? Sonuçta sektör kadınlara hizmet ediyor ama dizilerin başrolleri hep erkek bu neden?

Şöyle bir bakacak olursak direkt başrol kadın olan diziler oldukça az aslında neler bunlar?

Fox TV'de : Kadın, Bir Aile Hikayesi, Bizim Hikaye, Yasak Elma

TRT'de : Halka, Elimi Bırakma, Kralın Kızı

Star'da : Erkenci Kuş, Avlu

ATV'de : Bir Zamanlar Çukurova

Show TV'de : Gülperi

Kanal D'de : Bu Kızın Öyküsü

TV8'de : Jet Sosyete

Görüldüğü üzere kanallarda yayınlanan onca dizi arasında oldukça az. Burada taktir edilmesi gereken sanırım Fox TV neredeyse tüm dizilerinin başrollerini kadınlara vermiş. Genel anlamda Türk dizilerinde Ana Karakter erkek, yan karakter güzel kadın şeklinde tasaralanıyor ve servis ediliyor. Özetle kadınların izlediği dizilerde neden erkekler başrolde?

(0) (0)
turgut 21.02.2019 12:30

Valla fox tv bu işi çözmüş ki dizileri de fena değil. yani diğer kanallar çok mal davranıyorlar. Hem kadına sesleniyorlar hem de dizilerde kadına başrol vermiyorlar.

(0) (0)
qeltemo 21.02.2019 14:18

Hayır yani bizde o kadar da güzel kadın var ki çoğu da yetenekli. ne diye başrolü kavruk kavruk erkeklere verirler anlamış değilim.

(0) (0)
malithelong 21.02.2019 14:20

Rumuz:
veya
Üyeliğin ile yazmak için giriş yap veya kayıt ol